24 Οκτ 2013

Άλλαξες την ατζέντα για λίγο Μαρία,τη ζωή μας όμως δεν μπόρεσες να αλλάξεις.!

Μπόρεσε η μικρή ξανθιά Μαρία να βάλει πίσω και σε δεύτερη μοίρα για λίγο, τους τροικανούς.Μπόρεσε η μικρή Μαρία, να αναδείξει σε πρώτη είδηση το μεγάλο πρόβλημα απαγωγών ή εμπορίου παιδιών.Μπόρεσε η μικρή Μαρία και τίναξε στον αέρα υπηρεσίες των δήμων και των υπηρεσιών πρόνοιας.
Μπόρεσε έτσι, να αφυπνίσει την ταλαιπωρημένη κοινωνία, μια κοινωνία που χειμάζεται…μια κοινωνία που πολλά μέλη της λιμοκτονούν. Μπόρεσε, όσο κρατούν τα φώτα της δημοσιότητας, να δώσει μήνυμα ανθρωπιάς την οποία μας αναγκάζουν κάθε μέρα να χάνουμε.!Πολλά μπόρεσε η μικρή ξανθιά Μαρία να κάνει μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα σε ολόκληρο τον κόσμο.!Είναι όμως και άλλα πολλά που δυστυχώς δεν μπόρεσε να κάνει μόνη της η μικρή Μαρία, όπως:
  • Να βρει δουλειά σε ενάμιση εκατομμύρια ανθρώπους, 
  • Να δώσει ελπίδα σε χιλιάδες νέους που βρίσκονται σε απόγνωση.
  • Να δώσει φως σε χιλιάδες συνανθρώπους μας που τους το έκοψε η ΔΕΗ.
  • Να δώσει ανάσα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,
  • Να σταματήσει το κλείσιμο επιχειρήσεων, να κλείσει τα στόματα των εισπρακτικών εταιρειών, να δώσει τροφή στα άλλα παιδιά που πέφτουν κάτω από την πείνα στα σχολεία.
  • Να σταματήσει την κοινωνική και ηθική κατρακύλα. 
Άφησε, για λίγο πίσω στην ειδησεογραφία των μεγάλων Μ.Μ.Ε. την φτώχια, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την συστημικη κατάρρευση του υπαρκτού μεταπολιτευτικού φαύλου πολιτικού συστήματος. 
Είναι όμως ικανό αυτό το σαθρό οικοδόμημα φτιαγμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, να δώσει διέξοδο στον λαό, μικρή Μαρία; Είναι ικανό το όποιο νέο, με παλιά υλικά, πολιτικομπερδεμένο μόρφωμα να δώσει ελπίδα, μικρή Μαρία;Είναι δυνατόν με τέτοιου είδους πολιτικές ξεζουμίσματος των πολιτών να υπάρχει στοιχειώδης προοπτική για ανάκαμψη της οικονομίας;
Αχ, καλή μου μικρή Μαρία, με το βλέμμα σου και τα λαμπερά σου μάτια, πόσο θα ήθελα να μη ξαναδώ να κλάψουν μικρά παιδιά, από κακοποίηση, αρπαγή, χωρισμό από τους φυσικούς γονείς, αλλά και από ανέχεια , ναι και πείνα, σαν και αυτές τις φωτογραφίες που βλέπουμε από την μακρινή και ταυτόχρονα τόσο κοντινή.. κατοχή.! 

 Ανέδειξες, έστω και για λίγο, την ανθρωπιά και την συμπόνια στο συνάνθρωπο και έκρυψες την ωμή πραγματικότητα. 
Για λίγο όμως… μιας και οι λογαριασμοί ξανάρχονται, τα χαράτσια επελαύνουν και η ύφεση βαθαίνει, παρά περί του αντιθέτου υποστηριζόμενα.
Άλλαξες την ατζέντα για λίγο Μαρία…την ζωή μας όμως δεν μπόρεσες να αλλάξεις.!
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/allaxes-tin-atzenta-gia-ligo-mariati-zoi-mas-omos-den-mporeses-na-allaxeis#sthash.3glj0KGu.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: