5 Οκτ 2013

Η αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής θερμαίνει τη φωλιά του φιδιού


Πρωτεύουσες καρτέλΈνα πολιτικό κόμμα είναι οι ψηφοφόροι του και πρέπει να παραδεχτούμε ότι μια μερίδα συμπατριωτών μας παρασύρθηκαν και ψήφισαν επιπόλαια ένα εγκληματικό, «πολιτικό» μόρφωμα που εμφανίστηκε στο προσκήνιο προβάλλοντας υποκριτικά κάποια απαράδεχτη και ανιστόρητη για τους Έλληνες και την ιστορία τους ιδεολογία και μια σειρά παραβατικές πρακτικές.

Νίκος Φακιολάς
Είναι όμως τα χαρακτηριστικά του πολιτικού αυτού μορφώματος που προσέλκυσαν μια μερίδα του εκλογικού σώματος που δεν το εκφράζει και αναντίρρητα καταδικάζει την τυφλή βία, από όπου κι αν προέρχεται; Πολύ πιθανόν έστρεψαν τους πολίτες σε αυτό κάποιες πραγματικές ή ενδόμυχες ανάγκες τους. Η στάση τους γίνεται κατανοητή, μπορεί να ερμηνευτεί, αλλά δεν δικαιολογείται.

Οι πολίτες στρέφονται σε ακρότητες καθώς είναι αγανακτισμένοι με όσα συμβαίνουν στο οικονομικό και πολιτικό σκηνικό και ψάχνουν οπουδήποτε στα τυφλά να ξεφύγουν από τα αδιέξοδα που τους έχει οδηγήσει η κυβερνητική πολιτική και τους έχει εξαντλήσει. Η αγανάκτηση δεν έχει όρια ή λογική.
Με αφέλεια υποδέχονται τις υποκριτικές υποσχέσεις ότι τάχα θα τους δώσει λύσεις στην ανεργία και την οικονομική ύφεση αυτός ο πολιτικός σχηματισμός που δεν έχει κανένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση ή σχετικές προτάσεις. Αντίθετα, προστατεύει την πολιτική του κεφαλαίου και στρέφεται φαινομενικά εναντίον των μεταναστών, καθώς η λαθρομετανάστευση  θεωρούν ότι ευθύνεται για μεγάλο μέρος της ανεργίας ανειδίκευτων και η παρουσία τους αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την Ελληνική κοινωνία, και παράλληλα εκδηλώνεται εναντίον όσων εκφράζουν με οποιοδήποτε τρόπο αντίθετη γνώμη.
Παράλληλα, οι εκπρόσωποι του «πολιτικού» αυτού μορφώματος υποκρύπτουν έντεχνα την πραγματική νοσηρή ιδεολογία τους και υποτίθεται καταδικάζουν τις παραβατικές πράξεις μελών τους ή αποστασιοπούνται από αυτά.
Οι πολίτες πιστεύουν στην ειλικρίνεια  των φιλανθρωπικών δράσεων των μελών του ναζιστικού αυτού κόμματος που γίνονται για ορισμένους ελκυστικές και καλύπτουν περιστασιακά κάποιες ανάγκες, όπως διανομή τροφίμων ή ρούχων μόνο σε Έλληνες, η υποστήριξη ηλικιωμένων, οι επιλεκτικές! ρατσιστικές  αιμοδοσίες, η διανομή χρημάτων άγνωστης προέλευσης σε μέλη. Οι δράσεις αυτές είναι υποκριτικές και απευθύνονται και εκμεταλλεύονται με αναιδή τρόπο τις ευαίσθητες χορδές των Ελλήνων.
Η προσφορά εργασίας και κάποιου εισοδήματος σε οπαδούς του κόμματος με απαράδεκτα ανταλλάγματα, όπως παράνομη προσφορά προστασίας σε μαγαζιά, άτομα ή επιχειρήσεις με το αζημίωτο.
Ικανοποιούν το αίσθημα των αδύναμων πολιτών που θα ήθελαν να πάρουν αόριστα εκδίκηση από όσους θεωρούν υπεύθυνους για την κρίση και οι ναζιστικού τύπου βιαιότητες έχουν τέτοια τυφλά χαρακτηριστικά, ενώ πολλά πλημμελήματα μπορεί να καλύψει η βουλευτική ασυλία ορισμένων «πρωτοπαλίκαρων».
Διάφοροι έλκονται από την αυστηρή ιεραρχική δομή και τη στρατιωτική πειθαρχία! των ταγμάτων εφόδου μισθοφόρων που συντηρεί και εκπαιδεύει η εγκληματική αυτή συμμορία.
Ορισμένοι πολιτικοί σχηματισμοί ή φορείς αισθάνονται ότι επωφελούνται από παράλογες και ακραίες πράξεις και τις ευνοούν ή τις ανέχονται ή επιδιώκουν τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από επίκαιρα, ζωτικά προβλήματα, όπως είναι σήμερα τα προβλήματα της παιδείας, της υγείας, της διαθεσιμότητας και των απολύσεων των εργαζομένων της καταρράκωσης των εργασιακών δικαιωμάτων ή της καταστρατήγησης της συνταγματικής τάξης. 
Έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στις πράξεις των εκπροσώπων του ναζιστικού «πολιτικού» κόμματος και αυτό μπορεί να το ευνοήσει δημοσκοπικά και την εκμεταλλεύεται, έστω και αρνητική για να βρίσκεται στο προσκήνιο. Σε αυτή την παγίδα πέφτουμε όλοι, κι εγώ δυστυχώς, με τη σύντομη αυτή δημοσίευση.
Το καλύτερο μέτρο για την ομαλοποίηση του πολιτεύματος και την προστασία της δημοκρατίας θα ήταν η κατανόηση των πρακτικών και η απομόνωση των μελών αυτής της συμμορίας, ιδιαίτερα η απόλυτη συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής της παρουσίας που της αποδίδει προσχήματα, της προσδίδει δικαιώματα και καλύπτει εγκληματικές πράξεις των μελών της. Αυτό μπορεί να το επιτύχει άμεσα και ανώδυνα ο λαός που της έδωσε με την ψήφο του δικαίωμα  ύπαρξης και λόγου.

Έργο του πολιτικού μας συστήματος θα ήταν η ριζική αλλαγή της δημοσιονομικής και κοινωνικής πολιτικής που οδηγεί την Ελληνική κοινωνία σε επικίνδυνα αδιέξοδα που αναθερμαίνουν τη φωλιά του φιδιού και κυοφορούν την αποδόμηση της κοινωνικής συνοχή
- See more at: http://www.drachmi5.gr/politiki-apopseis/i-apodomisi-tis-koinonikis-synohis-thermainei-ti-folia-toy-fidioy#sthash.6xm6dMpR.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: