24 Μαρ 2014

Μπερλουσκόνι : Το ευρώ είναι μια μεγάλη κομπίνα

«Η έξοδος της Γερμανίας από το Ευρώ δεν θα ήταν τραγωδία», υποστήριξε ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μιλώντας κατά την διάρκεια της παρουσίασης ενός βιβλίου στην ιταλική πρωτεύουσα.
«Η άλλη εναλλακτική», είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, «είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αναλάβει να εγγυηθεί το δημόσιο χρέος των χωρών-μελών».

Σύμφωνα με τον Μπερλουσκόνι, «το ευρώ είναι μια μεγάλη κομπίνα» και για τον λόγο αυτό, ο ίδιος «έδωσε πολλαπλές μάχες, στην Ευρώπη, κατά όσων ήθελαν να βασίσουν το οικοδόμημα μόνον σε κανόνες αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής, νομίζοντας ότι, έτσι, θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη».
Γερμανία: Παράλογες οι δηλώσεις Μπερλουσκόνι
Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, απέρριψε χαρακτηρίζοντας «παράλογες» τις δηλώσεις του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού.
«Η ιδέα ότι η Γερμανία θα μπορούσε να εγκαταλείψει την ευρω(ζώνη) και ότι αυτό δεν θα αποτελούσε τραγωδία για την Ευρώπη είναι παράλογη», είπε ο Ζάιμπερτ στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο.
Σε ό,τι αφορά το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Σταθερότητας, ο Μπερλουσκόνι επισήμανε πως θεωρεί ότι «εκφράζει την πολιτική αντίληψη της Γερμανίας, η οποία είναι μια χώρα ηγεμονική και μη αλληλέγγυα».
Ο Μπερλουσκόνι, τέλος, άσκησε δριμεία κριτική κατά του μόνιμου ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ): «για να λάβει τις προβλεπόμενες βοήθειες, η κάθε χώρα πρέπει να υπογράφει ένα μνημόνιο που περιέχει αυστηρά οικονομικά μέτρα. Μέτρα που οδηγούν την οικονομία στην κατάρρευση και σε μια δίνη ύφεσης», υπογράμμισε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός.

Πηγή : http://goo.gl/oAJDu2


Δεν υπάρχουν σχόλια: