26 Μαρ 2014

Το ευρώ σαρώνει και τα φαρμακεία



Κλειστά από την Τετάρτη και μέχρι νεωτέρας τα φαρμακεία όλης της χώρας με τα μνημονιακά ΜΜΕ να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους που τα έχουν ανάγκη. Τους ασθενείς και τους ηλικιωμένους που όταν παίρνονταν τα απανωτά μέτρα εξόντωσης τους εκείνοι χειροκροτούσαν…  

Οι 12.000 έλληνες φαρμακοποιοί καταφεύγουν στο μέτρο αυτό σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψουν την εξόντωσή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει σε γνώση του Πανελλήνιου Συλλόγου τους, το υπουργείο Ανάπτυξης χώρεσε σε ένα σχέδιο νόμου όλες τις απαιτήσεις της τρόικας. Και συγκεκριμένα:
► Με μια αγορασμένη άδεια φαρμακοποιού στην τσέπη μπορεί ένας επιχειρηματίας να ανοίξει μέχρι και 100 φαρμακεία που μπορούν να συστεγάζονται με οποιοδήποτε κατάστημα, άρα και με σουπερμάρκετ.
► Καταργούνται οι αποστάσεις μεταξύ των φαρμακείων και τα χωροταξικά κριτήρια ίδρυσης που σημαίνει «αν μένεις σε απομακρυσμένη γειτονιά ή σε χωριό κατέβα στο κέντρο γιατί δεν με συμφέρει να ανοίξω φαρμακείο στη περιοχή σου».
► Καταργούνται επί της ουσίας οι εφημερίες αφού ο ιδιοκτήτης θα ανοίγει και θα κλείνει  όποτε εκείνος κρίνει ότι τον συμφέρει. 
Αν τα παραπάνω σας δίνουν την εντύπωση πως φωτογραφίζουν κάποιες ξένες πολυεθνικές αλυσίδες που ετοιμάζονται να κατακτήσουν την ελληνική αγορά (εκ του ασφαλούς όμως) μην προβληματίζεστε. Έτσι ακριβώς είναι.
Γιατί ευρώ σημαίνει μνημόνια και μνημόνια σημαίνει πως κάποιοι ξένοι θα σου υπαγορεύουν διαρκώς το τι πρέπει να κάνεις ώστε να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα, σε βάρος των δικών σου.
Αν δεν αντισταθούν οι φαρμακοποιοί ποιος θα αντισταθεί; Ο Γεωργιάδης;

 Πηγή : http://goo.gl/tceF6N

Δεν υπάρχουν σχόλια: