31 Μαρ 2014

Λουράντος -Σοφιανόπουλος : καταστρέφουν τα φαρμακεία

Καταστροφικά αποτελέσματα και για τον κλάδο των φαρμακείων – τα οποία θα αντιμετωπίσουν μεταξύ άλλων μειωμένους τζίρους - ενώ παράλληλα θα υπάρξουν τρομερές μειώσεις σε γενόσημα, και μείωση της εγχώριας παραγωγής, θα σηματοδοτήσει η νέα φαρμακευτική πολιτική, που πέρασε με την ψήφιση της χθεσινής τροπολογίας.

Αυτό υποστηρίζουν οι πρόεδροι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας κ. κ. Κων. Λουράντος και Α. Σοφιανόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα στο farmakopoioi blogspot.


Όπως αναφέρουν αναλυτικά, οι δύο πρόεδροι- οι οποίοι κατέρχονται στις εκλογές του Σαββάτου με το ψηφοδέλτιο της Πανελλήνιας Φαρμακευτικής Συμμαχίας, σύμφωνα με το νόμο πλέον του κ. Άδωνι Γεωργιάδη:

• Οι τιμές των φαρμάκων από το νέο έτος θα μειωθούν, που σημαίνει ότι ο τζίρος των φαρμακείων θα πέσει κι άλλο.

• Θα υποστούμε ακόμα μια οικονομική αιμορραγία από το απόθεμα σε φάρμακα που διαθέτουμε στα φαρμακεία μας, αφού θα αναγκαστούμε να το διαθέσουμε ακόμα και με ζημία.

• Θα πραγματοποιούνται δύο φορές τον χρόνο «πλήρεις αναθεωρήσεις τιμών» που σημαίνει ότι δύο φορές τον χρόνο θα απομειώνεται το απόθεμά μας χωρίς να μπορούμε να μετακυλήσουμε την ζημία.

• Θεσπίζεται η δυναμική τιμολόγηση. Σύμφωνα με αυτή, οι τιμές των γενοσήμων θα «κατρακυλάνε» συνεχώς ακολουθώντας έναν κανιβαλισμό που θα έχει ως αποτέλεσμα μονοπωλιακές καταστάσεις και διάλυση της Ελληνικής Βιομηχανίας.

• Επιτρέπεται η διακίνηση και η χορήγηση των φαρμάκων στον ειδικό κατάλογο του άρθρου 12 του ν.3816/2010 αυτών (ΦΥΚ) μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων και προσδιορίζονται με... απόφαση του Υπουργού Υπουργού Υγείας ειδικά ποσοστά κέρδους χονδρεμπόρων και φαρμακείων. Αυτό σημαίνει ότι τα ΦΥΚ θα χορηγούνται και από τα ιδιωτικά φαρμακεία με άγνωστο ποσοστό κέρδους που θα ποικίλει αναλόγως με εκπτώσεις και... πιστώσεις.

• Τα φάρμακα θα χορηγούνται από τα φαρμακεία με ποσοστό κέρδους το οποίο θα καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις (One Man SHOW) και θα εξαρτώνται από την επίτευξη ή όχι των στόχων της φαρμακευτικής πολιτικής. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών καθίσταται εξαρτώμενο από πολλούς παράγοντες και θα βρίσκεται ανά πάσα στιγμή υπό αμφισβήτηση και πλήρως ελεγχόμενο από την πορεία των πραγμάτων και από την... διάθεση των εκάστοτε Υπουργών Υγείας.

• Το αυτό ισχύει και για τις φαρμακαποθήκες, για τις οποίες η μείωση του ήδη μικρού ποσοστού κέρδους που έχουν, δεν θα επιτρέπει την εύρυθμη διάθεση των φαρμάκων αυτών προς τα φαρμακεία αλλά επιπλέον θα δημιουργήσει προβλήματα στην ήδη μικρή πίστωση που έχουμε από αυτές.

• Η Διάθεση των φαρμάκων αυτών μέσω των τριών καναλιών διανομής (Φαρμακαποθήκη-Φαρμακείο / Φαρμακεία ΕΟΠΥΥ / Νοσοκομεία) επαφίεται στην δυνατότητα επιλογής των κατόχων αδειών κυκλοφορίας των φαρμάκων, δηλαδή των εισαγωγέων και των παρασκευαστών. Δηλαδή όπου θέλουν δίνουν και όπου θέλουν μπορούν και με τον νόμο, να αρνηθούν πώληση!

«Ο κατήφορος του Κυβερνητικού συνδικαλισμού πρέπει να σταματήσει και επιτέλους οι φαρμακοποιοί να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους», καταλήγουν οι δύο πρόεδροι στην ανακοίνωσή τους, προσθέτοντας :

«Η επιλογή σας στις εκλογές που έρχονται σε Αττική και Αχαΐα είναι απλή: ή με τα καλά και υπεύθυνα κατά τον Άδωνι παιδιά, ή με αυτούς που προσπαθούν να κρατήσουν τα φαρμακεία μας όρθια και την αξιοπρέπειά μας ζωντανή».




Δεν υπάρχουν σχόλια: