4 Απρ 2014

Ιστορική ευθύνη η συσπείρωση

Η «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» δεν είναι ένα κόμμα που δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες.
Το γέννησε η ανάγκη να αποφύγει η πατρίδα μας τον γκρεμό στον οποίο τη σπρώχνει το συνυφασμένο με τα μνημόνια ευρώ. Το εργαλείο αυτό των Γερμανών και των βόρειων συμμάχων τους που αποστολή του είναι να αφαιμάξει και να υποδουλώσει τον ευρωπαϊκό νότο.


Κίνητρό μας είναι να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται σε βάρος του και παράλληλα -με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο- να του αποβάλλουμε τη φοβία με την οποία τον έχουν εμποτίσει η κυβέρνηση και τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης για την δήθεν καταστροφή που μας περιμένει αν αποφασίσουμε τη μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα.

Βασική αρχή μας είναι πως δεν βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Η διαρκής -εδώ και 6 χρόνια πορεία προς την καταστροφή- υπάρχει τρόπος να σταματήσει. Και είναι ένας και μοναδικός: Να μεταβούμε στη δραχμή και να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες της πατρίδας μας, πριν είναι πάρα πολύ αργά.

Στο κόμμα αυτό έχουμε συγκεντρωθεί άνθρωποι κάθε ιδεολογίας και κάθε κοινωνικής τάξης. Σαν επιβάτες σε αυτό το καράβι δεν τσακωνόμαστε για το τι χρώμα πρέπει να έχει το σκαρί και πως είναι σωστό να διαρρυθμίσουμε την τραπεζαρία. Ένα μόνο μας νοιάζει: Το καράβι που βουλιάζει. Και ένα μας ενώνει: Πως η μόνη λύση είναι η δραχμή. Όλα τα άλλα θα τα βρούμε, αφού επιβιώσουμε…

Με αυτή τη διάθεση και αυτό το σκεπτικό απευθύναμε έκκληση σε πραγματικά αντιμνημονιακά κόμματα και φορείς για τη συγκρότηση κοινού ψηφοδελτίου στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου με  διατήρηση της πολιτικής και  κομματικής ταυτότητας και αυτοτέλειας του κάθε σχηματισμού.

Μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν πολλοί. Κάποιοι άλλοι απέρριψαν την πρόταση για λόγους που δεν γνωρίζουμε (ή δεν θέλουμε να πιστέψουμε) ενώ ορισμένοι θέτουν ως προϋπόθεση να συμπλεύσουμε προηγουμένως και σε άλλα θέματα πλην της δραχμής –πράγμα άκαιρο εν όψει μιας τόσο σημαδιακής για τον τόπο εκλογικής αναμέτρησης όπου η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έχοντας πλέον πεισθεί πως μόνο η εγκατάλειψη του ευρώ θα τον βγάλει από τον εφιάλτη, αναζητά μια πατριωτική συμμαχία για να βροντοφωνάξει μέσω αυτής το νέο του ιστορικό «ΟΧΙ». 

Δημήτρης Βάρος 
«ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση»  



Δεν υπάρχουν σχόλια: