23 Απρ 2014

Το λιμάνι… φεύγει

Πουλάνε την Ελλάδα λες και είναι το χωράφι τους, κληρονομιά από τον παππού τους. Και το κάνουν τόσο ξεδιάντροπα όπως έκαναν και κάνουν το κάθε τι στη θητεία τους. 
Τώρα εκποιούν το λιμάνι του Πειραιά εν κρυπτώ, σαν άθλιοι πλιατσικολόγοι του Αλάριχου, του πρώτου στην ιστορία Γερμανού που λιγουρεύτηκε την Ελλάδα, ήρθε και τη λεηλάτησε
Με ένα «διεθνή διαγωνισμό» μόνο κατ’ όνομα, αφού οι όροι του δεν δημοσιεύθηκαν ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ούτε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης -παραβιάζοντας πλήρως τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης- πωλούν το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ. Στρεφόμενοι δε προς τον ελληνικό λαό του λένε πως θα πρόκειται για… επένδυση.
Σαν να λέμε πως επειδή έχεις χρέη και πουλάς κοψοχρονιά το μισό σου σπίτι, με την πράξη σου αυτή επενδύεις στο… σπίτι σου.
Μετά από προσφυγή φορέων του Πειραιά, το θέμα είναι τώρα στα χέρια του Συμβουλίου της Επικρατείας. Κανονικά δεν θα έπρεπε να αναρωτιόμαστε ποια θα είναι η απόφαση.

Δ. Β. - «Δραχμή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: