17 Απρ 2014

Σταθάκης και ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στο ευρώ

Είμαστε και παραμένουμε με το ευρώ παραδέχτηκε το κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον Real Fm, αναφερόμενος στο πρόσφατο θέμα που προέκυψε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
«Μια απόφαση συνεδρίου όπως αυτή του ευρώ δεν αλλάζει παρά μόνο με απόφαση συνεδρίου. Διογκώθηκε η συζήτηση που έγινε στην κεντρική επιτροπή, επαναλαμβάνοντας ένα θέμα που δεν υπάρχει στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο βουλευτής. Και συμπλήρωσε: «Το μόνο δημοψήφισμα που θα γίνει, θα είναι εντός των ευρωεκλογών όπου ο λαός θα χρειαστεί να αποφασίσει».
«Κάθε κυβέρνηση μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο», πρόσθεσε.«Έχουμε διαφορετικές απόψεις στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να έχουμε διαφορετικές απόψεις. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές αρκεί να είναι μέσα στα πλαίσια», ανέφερε ο κ. Σταθάκης και σημείωσε: «Η κυβέρνηση έχει να αναθεωρήσει το μνημόνιο τον Μάιο. Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τους πολίτες ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Κανείς δεν πιστεύει αυτό το σενάριο».
«Η έξοδος στις αγορές είναι μια “συμβολική” έξοδος, η οποία προσθέτει στο χρέος. Αυτή η λύση είναι πολιτική», πρόσθεσε.«Το χρέος έχει τέσσερα στατιστικά στοιχεία. Τα δύο από αυτά δεν κουρεύονται. Το υπόλοιπο χρέος, περίπου στα 200 δισ. όλα τα σενάρια λένε, ότι για να γίνει βιώσιμο το χρέος θέλει 50% κούρεμα», σχολίασε για το χρέος, ενώ για την ύφεση, είπε: «Υπάρχει επιβράδυνση του ρυθμού της ύφεσης. Δεν έχει γυρίσει ακόμα η οικονομία. Ο δεύτερος φόβος είναι ότι ακόμα και αν σταματήσει η πορεία της ύφεσης, εφόσον συνεχιστούν οι μνημονιακές πολιτικές, η χώρα θα είναι εγκλωβισμένη στη στασιμότητα».
Τελικά, ο κ. Σταθάκης, επιβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει προσκολλημένος στο συστημικό ευρώ και κατά συνέπεια είναι απλά ένα μνημονιακό κόμμα, με διαφορετική χλαίνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: