22 Απρ 2014

Ψαλίδι πάλι στις συντάξεις!

Σε ανύποπτο χρόνο, διαπλεκόμενος εκδότης, έλεγε στους διαδρόμους της εφημερίδας του πως 300 ευρώ φτάνουν και περισσεύουν για ένα συνταξιούχο.

Είχε υπολογίσει προφανώς το φόρο που πρέπει να πληρώνει, το χαράτσι για το σπίτι του, το φως, το νερό, το τηλέφωνο, τη συμμετοχή του στα φάρμακα-μαϊμούδες που μας επέβαλλε η τρόικα, και του έμεναν και κάτι ψιλά για να πληρώνει το ληστρικό ΦΠΑ για 3-4 γιαουρτάκια το μήνα.
Αμ έπος αμ έργον τα Ες-Ες του ευρώ και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, βάλθηκαν να τα καταφέρουν. Και είναι κοντά: Από τον Ιούλιο οι επικουρικές συντάξεις μειώνονται ξανά, μετά οι παροχές των μετοχικών ταμείων και τον Οκτώβριο «πρέπει να ξαναδούμε τις κύριες», γράφει το «Βήμα της Κυριακής» (19/4).
«Δεν φταίμε εμείς» θα πει η κυβέρνηση. «Το αναθεωρημένο μνημόνιο το προβλέπει και είναι προαπαιτούμενο για τη δόση μας». Οι βουλευτές αφού διυλίσουν τον κώνωπα θα καταπιούν την κάμηλο ως συνήθως και ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπόσχεται πως αν γίνει κυβέρνηση θα τα καταργήσει όλα πλην του ευρώ(!), κάνοντας τους οικονομολόγους όλου του πλανήτη να κρατούν τη κοιλιά τους από τα γέλια…
Αυτή τη κυβέρνηση πρέπει να τη διώξουμε κλοτσηδόν πριν καταστρέψει ολότελα τον τόπο. Οι ευρωεκλογές μας δίνουν την ευκαιρία για το πρώτο βήμα. Οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι απλήρωτοι με την κάλυψη του κράτους εργαζόμενοι, οι καταστηματάρχες που έβαλαν λουκέτο,  οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που καταστρέφονται, οι οικογένειες που πάγωσαν το χειμώνα και βλέπουν τα παιδιά τους να ξενιτεύονται, πρέπει να μετατρέψουν την 25η Μαΐου σε ημέρα δημοψηφίσματος: 
«Παρ’ τε το ευρώ σας και φύγετε από δω!».
Δημήτρης Βάρος
Για τη «Δραχμή»

Δεν υπάρχουν σχόλια: