13 Μαΐ 2014

Ελλήνων προμαχούντες…

Όταν οι Πέρσες πάτησαν την παραλία του Μαραθώνα, οι προγονοί μας έδωσαν έναν επικό αγώνα τέτοιας ακτινοβολίας που είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρεις σήμερα -2504 χρόνια από τότε- έναν άνθρωπο από τα 6 δισ. που κατοικούν στον πλανήτη, ο οποίος να μην ξέρει τη λέξη «Μαραθών». Οι περισσότεροι δε και τη σημασία της. Όχι μόνο το άθλημα.
 
Παρ’ όλα αυτά στην Ελλάδα βρίσκουμε αμέσως-αμέσως τέσσερις ιδιαίτερα γνωστούς που δεν έχουν ιδέα γι αυτό ή που δεν τους λέει απολύτως τίποτα: Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, πρόεδρος και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αντίστοιχα, Γιάννης Στουρνάρας, υπουργός Οικονομικών, Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Τουρισμού.

Όλοι μαζί φέρνουν νόμο (και αυτό ως προαπαιτούμενο άραγε για κάποια δόση;) για να εκχωρήσουν αμαχητί τον Μαραθώνα σε ιδιωτικά συμφέροντα. Κι όχι μόνο τον Μαραθώνα, αλλά και τις Θερμοπύλες και κάθε παραλία του ελληνικού κράτους, στερώντας από έναν κατ’ εξοχήν θαλασσινό λαό το δικαίωμα πρόσβασης στη θάλασσα.
Ένας ακόμα λόγος να σαρώσουμε τους Εφιάλτες στις 25 Μαΐου. Αυτή τη φορά δεν χρειάζεται να φωνάξουμε πάλι το φοβερό Εχετλαίο να τους θερίσει με το άροτρο του ή εκείνο το σκυλί του ανώνυμου οπλίτη που δοξάστηκε στα ιερά χώματα κυνηγώντας τους βαρβάρους. Τους αρκεί να δουν να βγαίνει από την κάλπη η ΔΡΑΧΜΗ. Το πρώτο και πιο ένδοξο νόμισμα της Ευρώπης είναι γι αυτούς ότι είναι για τον διάβολο το λιβάνι ή για τον βρικόλακα ο σταυρός… 


Δημήτηρης Βάρος


*Ο Δημήτρης Βάρος είναι αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος «ΔΡΑΧΜΗ, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση» και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: