22 Μαΐ 2014

Το πλάνο της ΔΡΑΧΜΗΣ για ανεξαρτησία και ανάκαμψη

Ο συνασπισμός κομμάτων «ΔΡΑΧΜΗ», έχει τη μόνη συγκροτημένη, τεκμηριωμένη, σοβαρή και αποτελεσματική πρόταση για την ανατροπή του μνημονίου, τη γρήγορη ανάκαμψη της χώρας και τη δημιουργία 1 εκ. θέσεων μέσα σε 18-20 μήνες.

Αυτό τόνισαν στη διακαναλική συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του συνασπισμού Θεόδωρος Κατσανέβας, Δημήτρης Βάρος, Γιάννης Καραμολέγκος και Σπύρος Στάλιας που είναι και μεταξύ των υποψηφίων  ευρωβουλευτών του σχήματος.
Στο πρόγραμμά μας, ειπώθηκε, προβλέπεται η ομαλή μετάβαση στο εθνικό μας νόμισμα, η στάση πληρωμών και διαπραγμάτευση για αποπληρωμή μόνο του 20% του χρέους όπως έχει γίνει σε άπειρες περιπτώσεις με άλλες χώρες με προεξέχουσα την περίπτωση της Γερμανίας το 1953. Προβλέπεται επίσης, η  προστασία των δανειοληπτών και των τραπεζικών καταθέσεων, η διασφάλιση της επάρκειας σε τρόφιμα, φάρμακα πρώτες ύλες,  καύσιμα και η προοπτική σημαντικής αύξησης των μισθών, των συντάξεων,  του βιοτικού μας επιπέδου και την απαλλαγή της χώρας από τη νέα γερμανική κατοχή. Οι προτάσεις μας στηρίζονται σε σοβαρές μελέτες και σε διαβουλεύσεις με διαπρεπείς διεθνείς οικονομολόγους.
Τονίστηκε επίσης ότι όσα κόμματα αποδέχονται το ευρώ, είναι στην πραγματικότητα μνημονιακά κόμματα, αφού το ευρώ είναι αλυσοδεμένο με το μνημόνιο. Και αυτό γιατί, δεν υπάρχει δυνατότητα διαπραγμάτευσης μέσα στην ευρώ-φυλακή από την οποία υποφέρουν όλες οι χώρες της νότιας ευρωζώνης. Όπως και  καμιά ελπίδα εξόδου από τη φτώχεια, την ανεργία, την οδύνη που βιώνουμε σήμερα όπως δε ζήσαμε ποτέ με τη δραχμή. Για αυτό και το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν είναι ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μνημόνιο, οδύνη και κατοχή ή δραχμή, ανατροπή και προκοπή.
Είναι ντροπή για  όσους σκέφτονται να ψηφίζουν κωμικές παραφυάδες του συστήματος όπως τα ανερμάτιστα Ποτάμια και όχι μόνο, που υπηρετούν τη συμμορία του ευρώ, μέλη της οποίας είναι ορισμένοι μεγαλοτραπεζίτες που ευθύνονται για θαλασσοδάνεια και οι οποίοι θα κάτσουν στο σκαμνί. Η ατιμωρησία προς όλους και για όλα ανήκει στο παρελθόν.
Η σημερινή Ε.Ε., τονίστηκε, δεν έχει καμιά σχέση με αυτήν της αλληλεγγύης και της σύγκλισης που οραματίστηκαν οι εμπνευστές της, γι’ αυτό πρέπει ή να αλλάξει εντελώς πορεία ή να διαλυθεί. Η Ελλάδα και ότι περικλείεται σ’ αυτήν, ανήκει και πρέπει να ανήκει στους  Έλληνες.  Αυτό ισχύει ειδικότερα για τη Δυτική Θράκη, όπου οι εθνομηδενιστές διαπραγματεύονται την εθνική μας κυριαρχία με το εκεί Τουρκικό Προξενείο.
Είναι αδιανόητο, τονίστηκε, να θεωρούνται περίπου φασίστες όσοι επιμένουν στην ελληνικότητα της πατρίδας μας. Είμαστε Έλληνες, είμαστε πατριώτες και είμαστε δημοκράτες.  Είμαστε ενάντια στην πολύ-πολιτισμικότητα, και στη θεωρία του «συνωστισμού».
«Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες, δημοκράτες να ψηφίσουν ΔΡΑΧΜΗ, να ψηφίσουν Ελλάδα, να ψηφίσουν για την Ελλάδα».

«ΔΡΑΧΜΗ» - Γραφείο Τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: