26 Ιουν 2014

Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερες ώρες απο τους Γερμανούς

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιέυθηκε στο EuObserver, οι Ρουμάνοι και οι Έλληνες εργάζονται περισσότερες ώρες σε όλη την Ευρώπη, μετά τους Ρουμάνους.Η έρευνα ολοκληρώθηκε πρόδφατα από το ερευνητικό ινστιτούτο Coe-Rexecode, με έδρα το Παρίσι, το οποίος μελέτησε τις  πραγματικές ώρες εργασίας σε όλα τα κράτη της ΕΕ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ρουμάνοι εργάζονται 2099 ώρες, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη και δεύτεροι έρχονται οι Έλληνες! Στην τρίτη θέση κατατάσονται  οι Ούγγροι και ακολουθούν οι Βούλγαροι, οι Κροάτες, οι Πολωνοί, οι Λετονοι, οι Σλοβάκοι, οι Εσθονοί και οι Κύπριοι.
Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι εργαζόμενοι της Φιλανδίας με μόλις 1.648 ώρες εργασίας. Ακολουθούν οι Γάλλοι 1.661 ώρες. Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Βέλοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Ολλανδοί. Κάπου στη μέση της σχετικής λίστας υπάρχουν οι Γερμανοί και οι Βρετανοί.
Η έρευνα ανατρέπει το μύθος ότι οι Έλληνες και οι νότιοι Ευρωπαίοι γενικότερα είναι τεμπέληδες σε αντίθεση με τους εργατικούς γερμανούς και βορειευρωπαίους.Κατλα συνέπεια, τα αίτια, της οικονομικής κατάρευσης των PIGS, θα πρέπει να αναζητηθούν αλλού και όχι στο γεγονός ότι αποστρέφονται την εργασία.
 Πηγή: http://goo.gl/5PbGdR

Δεν υπάρχουν σχόλια: