5 Ιουν 2014

Farage : Η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή

Την πρόβλεψη ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη έκανε ο Νάιτζελ Φάρατζ σε ομιλία του σε τουριστικό συνέδριο στη Μάλτα, σύμφωνα με το περιοδικό Travel Weekly.Ο ηγέτης του eυρωσκεπτικιστικού Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) που θριάμβευσε στις ευρωεκλογές, μίλησε στο φετινό συνέδριο του διεθνούς Ινστιτούτου Ταξιδιών και Τουρισμού, όπου κυρίως εξέθεσε τις διαφωνίες του με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στρέφοντας την προσοχή του στο ενιαίο νόμισμα, είπε ότι πρόκειται για «καταστροφή», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στη δραχμή.«Οι Έλληνες θα έχουν μία τεράστια υποτίμηση, πιθανότατα κατά 75% και εσείς θα έχετε πολλή δουλειά επειδή η Ελλάδα θα γίνει ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός στον κόσμο», είπε απευθυνόμενος στους επαγγελματίες του τουρισμού που συμμετείχαν στο συνέδριο.Όπως συμπλήρωσε, όταν συμβεί η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο ίδιος θα τιμήσει δημόσια δέσμευσή του ότι θα πάει στο τοπικό τουριστικό πρακτορείο και θα κλείσει επταήμερες διακοπές στην Ελλάδα.
Ο κ. Φάρατζ είπε πως η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 27% από το 2008, περισσότερο από το 16% της συρρίκνωσης του βρετανικού ΑΕΠ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. «Δεν υπάρχει απολύτως καμία προοπτική οποιασδήποτε βελτίωσης, διότι η Μεσόγειος περνά τώρα σε ένα σπιράλ αποπληθωρισμού», πρόσθεσε.Ο ηγέτης του UKIP είπε ότι η ιδέα του ευρώ «πουλήθηκε» στους πολίτες στη βάση του ότι δε θα χρειάζονται συνάλλαγμα. Ωστόσο, όπως σχολίασε, μία από τις χαρές του ταξιδιού είναι η εμπειρία νέων πραγμάτων, όπως η μετατροπή νομισμάτων.
Τόνισε, εξάλλου, ότι δεν συμφωνεί με την πορεία προς τη δημιουργία των «Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης». Παράλληλα αρνήθηκε ότι το κόμμα του είναι αντιμεταναστευτικό, λέγοντας ότι θέλει ελεγχόμενη παγκόσμια μετανάστευση, που θα επιτρέπει την έλευση στη Βρετανία μόνο των ανθρώπων με τις κατάλληλες δεξιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: