25 Σεπ 2014

Η κρίση φέρνει περισσότερο πλούτο στους πλούσιους

Η κρίση ενώ κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους. Αυτό αναδεικνύεται και από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας Wealth-X., από την οποία προκύπτει ότι, οι 550 Έλληνες εκατομμυριούχοι με περιουσία άνω των 30 εκατ. ευρώ, αυξήθηκαν κατά 20% κατά την περίοδο της κρίσης των έξι τελευταίων ετών.Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, από όλες τις χώρες διεθνώς, μόνο στη Ρουμανία σημειώθηκε μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης του πλούτου αυτής της κατηγορίας.


Μεταξύ των χωρών που απέκτησαν περισσότερους δισεκατομμυριούχους είναι η Γερμανία (148), οι ΗΠΑ (515) και η Κίνα με 157 δισεκατομμυριούχους. Το 19% των Γερμανών με περιουσία άνω του ενός δισ. δολαρίων είναι γυναίκες.

Στην έρευνα της Wealth-X, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την τράπεζα UBS, η Ευρώπη είναι η ήπειρος με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (766 άτομα), αλλά στη Βόρεια Αμερική συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος πλούτος (2,15 τρισ. δολάρια). Η Ασία έχει τους περισσότερους καινούργιους δισεκατομμυριούχους και ακολουθεί η Βόρεια Αμερική με  18 και 11 άτομα αντίστοιχα.

Γενικότερα ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 880 άτομα. Περισσότεροι από 2.170 άνθρωποι έχουν σήμερα στην κατοχή τους χρηματική περιουσία άνω του ενός δισ. δολαρίων, με τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία τους να έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά την περασμένη πενταετία από 3,1 σε 6,5 τρισ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: