20 Νοε 2014

Η Αρμενία στηρίζει την Κύπρο και καταδικάζει την τουρκική επιθετικότητα

Την οδύνη του για την Τουρκική κατοχή στην Κύπρο εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Hovik Abrahamyan, τονίζοντας ότι πρέπει με κάθε τρόπο να καταδικαστεί αυτή η κατοχή. Εξέφρασε την απόλυτη υποστήριξη του στην απόφαση του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη να αναστείλει τη συμμετοχή του στις διαπραγματεύσεις, λέγοντας ότι ήταν σωστή κίνηση. Χαρακτήρισε ληστρική και απαράδεκτη τη συμπεριφορά της Τουρκίας, ακόμη και για την 100η επέτειο της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Αναφέρθηκε σε απαράδεκτες ενέργειες της Τουρκίας και του Αζερμπαιζάν, σε βάρος της χώρας του, λέγοντας ότι προκαλεί απαράδεκτα προβλήματα. «Ο αποκλεισμός μας έχει σοβαρές συνέπειες, δεν έχουμε θάλασσα, φυσικό αέριο η πετρέλαιο, κάτι που μας προκαλεί περαιτέρω προβλήματα».

Εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και η Τουρκία θα αναγνωρίσει τα εγκλήματα της. Με βία και ισχύ δεν μπορείς να λύσεις ζητήματα κατέληξε, παρά μόνο μέσω διαπραγματεύσεων.

Πρέπει να τερματιστεί η ανοχή και η Τουρκία να σταματήσει να είναι το παραχαϊδεμένο παιδί κάποιων, συμφώνησε ο Πρόεδρος της Βουλής κατά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό.

Σχολιάζοντας την κραυγή αγωνίας του πρωθυπουργού για αποκλεισμό της χώρας του, ο κ. Ομήρου ανέφερε ότι «εμείς που έχουμε στην ΑΟΖ μας, πετρέλαιο και φυσικό αέριο, το κράτος της Τουρκίας προσπαθεί να μας εμποδίσει και να παρουσιάζεται ως συγκυρίαρχος και εκπροσωπούσα τους Τ/Κ. sigmalive

πηγή : www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: