15 Ιαν 2015

Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες: Μνημόνιο για πάντα στην Ελλάδα

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD απορρίπτει πλήρως κάθε συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη
Την πεποίθηση ότι το μνημόνιο και οι όροι του θα διατηρηθούν απαράλλαχτοι όποια και αν είναι η έκβαση των εκλογών στην Ελλάδα, εκφράζει σε συνέντευξη του ο εκπρόσωπος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Carsten Schneider.

Σε συνέντευξη του στη Relnews, παρέχοντας μία ξεκάθαρη εικόνα για το πώς βλέπουν την οικονομική κατάσταση της χώρας οι εκπρόσωποι της γερμανικής πολιτικής σκηνής. ο Carsten Schneider σημειώνει ότι δεν διαβλέπει πολλά περιθώρια απαλλαγής της Ελλάδας από τις μνημονιακές της δεσμεύσεις. 
Όπως δηλώνει το μόνο πουμπορεί να γίνει είναι "συζητήσεις σε ορισμένα σημεία" της δανειακής σύμβασης καθώς η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν επιτρέπει μεγάλες αλλαγές. 
Εξηγεί επίσης πώς όποια κυβέρνηση και αν προκύψει από τις εκλογές θα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στη δημοσιονομική πειθαρχία. 
Παράλληλα το κορυφαίο στέλεχος που συγκυβερνά με την Angela Merkel στη Γερμανία τονίζει την κατηγορηματική του αντίθεση στο ενδεχόμενο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δηλώντας χαρακτηριστικά πώς είναι σαφές σε όλους ότι τα χρήματα που λαμβάνει η Ελλάδα είναι δάνειο και όχι επιδότηση. 
Παρ' όλα αυτά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του SPD απορρίπτει πλήρως κάθε συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι "δεν τίθεται τέτοιο θέμα".
Μάλιστα ο Carsten Schneider σηλώνει ότι είναι τεράστιο λάθος της γερμανίδας καγκελαρίου και των συμβούλων της που τα προηγούμενα χρόνια είχαν σκεφτεί να διερευνήσουν το grexit ως πιαθανό σενάριο.
Σημειώνει επίσης ότι είναι θετικό που κανένα από τα κόμματα που προηγούνται στις δημοσκοπήσεις δεν υποστηρίζει την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή.

Πηγή:http://goo.gl/CnCSYB

Δεν υπάρχουν σχόλια: