Το ανθυποβρυχιακό πλοίο του ρωσικού Στόλου της Βόρειας θάλασσας «Severomorsk», και το μεσαίου μεγέθους δεξαμενόπλοιο «Dubna, πέρασαν από την Διώρυγα του Σουέζ στην Μεσόγειο Θάλασσα, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Βορείου Στόλου, αντιπλοίαρχος Vadim SERGA , αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
«Απόψε το Severomorsk και το δεξαμενόπλοιο Dubna ολοκλήρωσαν την είσοδο από την Διώρυγας του Σουέζ και εισήλθαν στην Μεσόγειο Θάλασσα», δήλωσε ο SERGA.Αυτή την στιγμή πιθανόν να βρίσκονται εντός του Αιγαίου πελάγους μιας και η διέλευση έγινε χθες το απόγευμα.Ο ρώσος αντιπλοίαρχος σημείωσε ότι το «Severomorsk» εκτέλεσε περιπολίες στην ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα από τις 23 Δεκεμβρίου, 2014, για την διασφάλιση της ασφάλειας των πλοίων σε αυτές τις περιοχές, ειδικά στα νερά του Κόλπου του Άντεν, κατά μήκος των ακτών του Κέρατος της Αφρικής.
«Στο εγγύς μέλλον, το μεγάλο ανθυποβρυχιακό σκάφος του Βορείου Στόλου θα ενταχθεί στην ομάδα του ρωσικού ναυτικού, που δραστηριοποιείται στην Μεσόγειο Θάλασσα σε μόνιμη βάση», δήλωσε ο SERGA
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,πριν 20 ημέρες εισήλθε έτερο ανθυποβρυχιακό πλοίο στα πλαίσια της εναλλαγής καθηκόντων των πλοίων του στολίσκου Μεσογείου θάλασσας. Κάτι τέτοιο προφανώς δεν ανακοινώθηκε για το Severomorsk. Ο λόγος προφανώς έχει γεωστρατηγικές και πολιτικές προεκτάσεις. Το Κρεμλίνο επιθυμεί την ενίσχυση του στόλου του ειδικά στην ανατολική Μεσόγειο , μιας πολύ καυτής περιοχής το τελευταίο διάστημα.
Η Συρία, η προώθηση του ισλαμικού στρατού στο Λίβανο, οι τουρκικές επιδιώξεις στην Κύπρο και τέλος η αλλαγή πολιτικής ηγεσίας στην Ελλάδα, αποτελούν τα κομβικά σημεία του «ρωσικού ενδιαφέροντος στην περιοχή».Μόνο τυχαία δεν είναι η επιπλέον ενίσχυση της ρωσικής ναυτικής παρουσίας στην περιοχή, αυτό είναι απόλυτα σαφές από όλους και ειδικά στην δύση.
Πίσω από τις λιτές στρατιωτικές ανακοινώσεις του ρωσικού γενικού επιτελείου ναυτικού «κρύβονται» οι φιλοδοξίες της Μόσχας για έντονη παρουσία σε αυτά τα «καυτά νερά».
Η απόφαση για χορήγηση προηγμένων πυραύλων σε Κίνα, Ιράν , Συρία, η «στρατιωτική προσάρτηση της Αμπχαζίας και της Οσετίας», σε συνδυασμό με τις βλέψεις στην Υπερδνειστερία, έχουν εγκαινιάσει μια νέα επιθετική στάση της Μόσχας έναντι της Ουάσιγκτον. Πιθανόν η Μόσχα να διείδε ότι με την πολιτική της ήρεμης δύναμης, δεν «γίνεται τίποτα» και αποφάσισε να δράσει «διαφορετικά».Επισημαίνεται επίσης ότι μπορεί τα ρωσικά πολεμικά πλοία να είναι 30 ετών, η χρησιμοποίηση τους από το Κρεμλίνο αυτήν την στιγμή είναι διαφορετική.
Τα πολεμικά πλοία που διαθέτει ο ρωσικός στόλος, αποτελούν μια ενδιάμεση κατάσταση έως την παραλαβή των νέων συγχρόνων πολεμικών πλοίων. Τα πλοία σαν το Severomorsk ή το MOSKA, αποτελούν περισσότερο «οπλικές πλατφόρμες» που κουβαλούν πλήθος πυραυλικών συστημάτων μακράς ακτίνας , εγγυώμενα μεγάλο όγκο πυρός, σε επίγειους , εναέριους και θαλάσσιους στόχους . Με την χρήση των πλοίων αυτών θα επιτύχουν οι ρώσοι την «προώθηση» των συμφερόντων τους στην ανατολική Μεσόγειο την δεδομένη στιγμή. Μέσα σε αυτά τα σχέδια συμπεριλαμβάνεται και η πατρίδα μας, αυτό είναι απολύτως τεκμηριωμένο. Το ζήτημα είναι να λάβει το μήνυμα και η Άγκυρα η οποία ετοιμάζει τα δικά της οθωμανικά σχέδια στην περιοχή.
Πηγή:http://goo.gl/TX6jdq
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου