13 Μαΐ 2015

Φτάνουν πια τα παζάρια,μας δουλεύουν οι ξένοι, να τελειώνουμε με τις διαπραγματεύσεις

Του Γιώργου Κουρή 
Μέχρι τα τρισέγγονά μας θα πληρώνουν για να ξεχρεώσουμε τους αρχιτοκογλύφους δανειστές μας . ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, πληρώνουμε και ΦΩΣ από πουθενά δεν βλέπουμε και μάλιστα πληρώνουμε χωρίς να εισπράττουμε από πουθενά δεκάρα. ΧΘΕΣ πάλι ΣΚΑΣΑΜΕ στους ξένους δανειστές μας ΕΦΤΑΚΟΣΙΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ…ΜΕ ΑΥΤΑ τα λεφτά θα μπορούσαμε να δίναμε ένα μισθό – βοήθημα σε 1.500.000 ανθρώπους, δηλαδή σε όλες τις φτωχές οικογένειες, για να πάρουν μια ανάσα όλοι οι σημερινοί άνεργοι της χώρας. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ επίσης με αυτά τα λεφτά να δίναμε ΔΥΟ μισθούς σε 750.000 οικογένειες ή ΕΞΙ μισθούς σε 250.000 οικογένειες, τις πιο φτωχές…

ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΜΕ όμως να πληρώσουμε πάλι τους τόκους στα χρέη, που έχουμε στο ΔΝΤ… ΔΕΝ ΛΕΜΕ, καλή είναι η «συνέπεια», που πρέπει να έχει ένα κράτος στις συναλλαγές του, όταν οι κάτοικοί του, δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα… Όταν όμως ΠΕΙΝΑΝΕ, ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ, τη «συνέπεια» οι πεινασμένοι; Τρώγεται; Όχι βέβαια…
ΡΩΤΗΣΑΜΕ ένα φίλο μας οικονομολόγο να μας πει ΠΟΣΑ λεφτά υπολογίζει ότι έχει πληρώσει η χώρα μας στους απατεώνες δανειστές μας από το 2010 μέχρι σήμερα και μείναμε έκπληκτοι όταν μας είπε ότι τα ποσά που έχουμε πληρώσει μέχρι τώρα μπορεί να υπερβαίνουν και τα ΔΙΑΚΟΣΙΑ δισεκατομμύρια ευρώ! ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ λοιπόν διακόσια δισεκατομμύρια και με τους τόκους και τα επιτόκια, τα δάνειά μας προς τους ξένους, αντί να μειώνονται έφθασαν τα 325 δισεκατομμύρια ευρώ!!! 
ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ φίλοι αναγνώστες ότι έτσι όπως πάμε ή μάλλον έτσι όπως ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ να πηγαίνουμε, σε 3-4 χρόνια τα λεφτά που θα χρωστάμε στους αρχιτοκογλύφους δανειστές μας θα έχουν ξεπεράσει τα… ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ δισεκατομμύρια ευρώ, χώρια από αυτά που θα έχουμε πληρώσει κάθε χρόνο στους τοκογλύφους δανειστές μας.
ΓΙ΄ ΑΥΤΟ γράφουμε και φωνάζουμε ότι η χώρα μας έχει πέσει σε ένα μεγάλο πηγάδι, χωρίς πάτο, που οι ξένοι θα μας ζητάνε όλο και περισσότερα χρήματα και εμείς κάθε χρόνο που περνάει, θα εξαθλιωνόμαστε ακόμη περισσότερο. 
ΚΑΙ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ, για άλλη μια φορά φωνάζουμε, ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ έχουμε εμείς, μια μικρή χώρα, να έχει μπλέξει με τόσο μεγάλους και αδίστακτους… εκβιαστές δολοφόνους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: