9 Μαΐ 2015

Πιο λογικό για όλους ένα Grexit λέει ο επόμενος ΥΠΟΙΚ της Φινλανδίας

Πιο λογικό για όλους ένα Grexit λέει ο επόμενος ΥΠΟΙΚ της Φινλανδίας Ο Τimo Soini, πιθανότερος υπουργός Οικονομικών της νέας φινλανδικής κυβέρνησης, δήλωσε απερίφραστα ότι είναι υποστηρικτής του Grexit στα φινλανδικά ΜΜΕ. Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι δε θα επιβάλλει αυτήν την άποψη στη νέα κυβέρνηση.«Ίσως η πιο λογική επιλογή για όλους, αλλά και για τους Έλληνες θα ήταν το Grexit», δήλωσε ο Timo Soini, επικεφαλής του κόμματος των «Φινλανδών» και πιθανότατα επόμενος υπουργός οικονομικών της Φινλανδίας, σε μία συνέντευξη στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας, MTV. Σύμφωνα με  το πρακτορείο Reuters, ο Soini έκανε τη συγκεκριμένη δήλωση αφού είχε προηγουμένως εκφράσει την άποψη ότι «η κρίση δεν έχει ακόμα περάσει... και κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό. Υπάρχουν δύο δρόμοι: όσοι δεν μπορούν να επιβιώσουν θα φύγουν, ή θα πρέπει να προχωρήσουμε σε βαθύτερη ενοποίηση, κοινή ευθύνη στο χρέος και κοινή φορολογική πολιτική».


Υπενθυμίζεται ότι η Φινλανδία είχε προσφάτως βουλευτικές εκλογές. Σε αυτές, το κόμμα των Φινλανδών πήρε τη δεύτερη θέση και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε συνομιλίες για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση μαζί με το κόμμα των Κεντρώων και το φιλοευρωπαϊκό κόμμα «Εθνικής Συμμαχίας».
Στις προκαταρκτικές συνομιλίες κανένα από τα τρία κόμματα δεν απέκλεισε ένα τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, εφόσον αυτό θα ενταχθεί στα σημερινά πλαίσια, με βάση τα ήδη διαθέσιμα κεφάλαια των ευρωπαϊκών μηχανισμών διάσωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: