23 Ιουν 2015

«Ώδινες όρος και έτεκεν μην».


Θεόδωρος Κατσανέβας
«Ώδινες όρος και έτεκεν μην». Ύστερα από έξι μήνες αέναων διαπραγματεύσεων και Βαρουφάκειας ατέλειωτης πολυλογίας διανθισμένης ανάμεικτα με προσφορά ρόδων και ύβρεων προς τους τοκογλύφους βασανιστές μας του Βερολίνου, τελικά η «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση», προσγειώθηκε στο ρεαλισμό του νεοφιλευθερισμού και την αναγκαιότηττα της υποταγής.

Η αναγκαιότητα υπήρξε άλλωστε πάντοτε το επιχείρημα των υποτακτικών αλλά και των αφεντικών. Αφού επήλθε τεράστια καταστροφή στην ελληνική οικονομία από την αβεβαιότητα των μακρόσυρτων και ανούσιων διαπραγματεύσεων, τελικά φαίνεται ότι μπαίνουμε στο κλουβί του Βερολίνου που μας υπόσχεται περισσότερη φτώχεια, ανεργία, δυστυχία και υποτέλεια.
Καλογυαλισμένη κολοτούμπα μυρίζει η επαπειλούμενη συμφωνία, της οποίας το κεντρικό πρόσημο ( βλ. διπλανές στήλες) είναι η φορομπηχτική λογική, η άντληση δηλ. και όχι η χορήγηση ρευστότητητας στην ημιθανή ελληνική οικονομία. Καμιά αναφορά δεν υπάρχει, τουλάχιστον στα κείμενα που έγιναν γνωστά για διευθέτηση ή έστω  επιμήκυνση των χρεών, ενώ διαφαίνεται αν και αν υποκρύπτεται επιμελώς ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε στο ακέραιο το επαχθές τοκογλυφικό χρέος που μεγαλώνει συνεχώς και πνίγει την οικονομία και τη χώρα.
Ο γελοίος ραγιαδισμός του «ευρώ πάση θυσία», φαίνεται ότι κερδίζει τον πρώτο γύρο. Άλλωστε, για το σκοπό αυτό έχει επιστρατευτεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, το βαρύ πυροβολικό των δυνάμεων κατοχής μέσα από τα καθυποταγμένα κεντρικά ΜΜΕ και τους χρυσοκάνθαρους παπαγάλους τους, που παριστάνουν τους δημοσιογράφους.
Αν αυτή είναι η κατάληξη της «πρώτης φοράς αριστεράς», έ τότε, διαφαίνεται ότι, θα αποτελεί μια οδυνηρή παρένθεση στην ιστορία της χώρας. Επειδή η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ελπίζουμε ότι οι δυνάμεις εκείνες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που αντιστέκονται στη συνέχιση της ευρωυποταγής, πως θα συνέλθουν από την πολιτική αφασία και την κομματική πειθαρχία και θα αντισταθούν στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Ίδομεν.
Σε αντίθετη περίπτωση, πάμε για αλλού. Νικητής δεν είναι αυτός που κερδίζει αλλά αυτός που αγωνίζεται για τα πιστεύω του, την πατρίδα του και την ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: