12 Ιουλ 2015

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν τη μετάβαση στη δραχμή


Πέντε στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, οι Στάθης Λεουτσάκος Αντώνης Νταβανέλος, Σόφη Παπαδόγιαννη, Κώστας Λαπαβίτσας και Θανάσης Πετράκος με κείμενό τους καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να απορρίψει τον εκβιασμό εκτιμώντας «ότι έχει τη δυνατότητα και τη στοιχειώδη ρευστότητα να εφαρμόσει πρόγραμμα γέφυρα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα».
Πέντε στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, οι Στάθης Λεουτσάκος Αντώνης Νταβανέλος, Σόφη Παπαδόγιαννη, Κώστας Λαπαβίτσας και Θανάσης Πετράκος με κείμενό τους καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να απορρίψει τον εκβιασμό εκτιμώντας «ότι έχει τη δυνατότητα και τη στοιχειώδη ρευστότητα να εφαρμόσει πρόγραμμα γέφυρα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα».

Θεωρούν δύσκολη αλλά εφικτή τη διαδικασία εξόδου από την ευρωζώνη και μάλιστα περιγράφουν μερικές από τις θετικές πλευρές της όπως πχ την ταχύρρυθμη ανάπτυξη μετά τους πρώτους μήνες δυσκολιών.   
Στο τετρασέλιδο κείμενο αναφέρουν μεταξύ άλλων    
« Παρόλα αυτά η κυβέρνηση έστω και τώρα μπορεί και πρέπει να απαντήσει στους εκβιασμούς των θεσμών με το δίλημμα: πρόγραμμα χωρίς νέα λιτότητα και ρευστότητα και διαγραφή του χρέους ή έξοδος από το ευρώ και διακοπή αποπληρωμής του άδικου και μη βιώσιμου  χρέους. 
Η κυβέρνηση έστω και τώρα εφόσον το επιβάλουν οι συνθήκες έχει τη δυνατότητα και τη στοιχειώδη ρευστότητα προκειμένου να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα γέφυρα μετάβασης στο εθνικό νόμισμα που θα της επιτρέψει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στον ελληνικό λαό»
Οι δυο εκ των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας που υπογράφουν το κείμενο Λαπαβίτσας και Πετράκος ήταν δίπλα δίπλα στα έδρανα κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο ενώ έλαβαν και το λόγο    
Ο Θανάσης Πετράκος που είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ενώπιον του πρωθυπουργού δήλωσε «μόνη λύση η συντεταγμένη πορεία εξόδου από το ευρώ για να ανοίξουν νέοι δρόμοι, με πρώτα βήματα το δημόσιο έλεγχο των τραπεζών και το χτύπημα της διαπλοκής».
Και ο Κώστας Λαπαβίτσας λαμβάνοντας το λόγο στη συνεδρίαση της  ΚΟ και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι όσα έλεγε για τη διαπραγμάτευση και το αποτέλεσμά της επιβεβαιώθηκαν αλλά όπως είπε « δεν μπορούμε να διαχειριστούμε ένα Grexit».
Ωστόσο όπως είπε «Πρέπει όμως να προετοιμαστούμε γι' αυτό το επόμενο διάστημα γιατί θα το βρούμε μπροστά μας».Ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν έχει ακόμη ανοίξει δημοσίως τα χαρτιά του και τα μηνύματα που στέλνει είναι μέσω της ομάδας του.
Εξίσου σιωπηλός παραμένει προς στιγμή και ο υπαρχηγός της Αριστερής Πλατφόρμας αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: