30 Ιουλ 2015

Το ευρύ αντιμνημονιακό μέτωπο του όχι υπό τον Παναγιώτη Λαφαζάνη θα σαρώσει στις επερχόμενες εκλογές


Του Θεόδωρου Κατσανέβα
Πολύ σύντομα θα ξέρουμε ποιες θα είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ του οποίου η σημερινή ηγεσία υπό τον Αλέξη Τσίπρα προσανατολίζεται στη δημιουργία προσωποπαγούς κόμματος. Είναι πλέον φανερό από τις πρωτόγνωρες αγιογραφίες του Αλέξη από τα συστημικά ΜΜΕ ότι, η νεομνημνημονιακή αυτή θνησιγενής παράταξη, θα αγκιστρωθεί στη μιντιακή δικτατορία. Όπως και σε ένα περίγυρο στελεχών που επενδύουν στη μέχρι χθες ακτινοβολούσα προσωπικότητα του Πρωθυπουργού για να διατηρήσουν τα Υπουργικά, βουλευτικά και επιμέρους αξιώματα. Πρόκειται για μια απαξιωμένη  ιδεολογικά μνημονιακή παράταξη κορυφής, που θα συμπλέει με το Ποτάμι και τον...Βασίλη Λεβέντη, αποκομμένη από τη λαϊκή βάση και με βέβαιη θνησιγενή προοπτική.

Η μόνιμη συγκατοίκηση του Μνημονιακού με τον Αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιανόητη. Η όλη σύγχυση που υπάρχει μέχρι σήμερα, δεν μπορεί παρά να ξεδιαλύνει. Όσο πιο σύντομα τόσο το καλύτερο για να μην εκφυλιστεί το βροντώδες αντιμνημονιακό όχι του δημοψηφίσματος.  Η «ενότητα του κόμματος πάση θυσία»,  δεν μπορεί να μετατραπεί σε ένα νέο ιερό δισκοπότηρο, του τύπου «ευρώ πάση θυσία» και να χρησιμοποιηθεί ως κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για να ξεπλυθούν οι απίθανες μνημονιακές πιρουέτες
Στην περίπτωση που το υπό τον Πρωθυπουργό κατεστημένο, κατορθώσει τελικά να κρατήσει τη σφραγίδα του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η Αριστερή Πλατφόρμα, δεν έχει άλλο δρόμο από το να δημιουργήσει ένα νέο ευρύ αντιμνημονιακό δημοκρατικό μέτωπο, το οποίο θα σαρώσει στις επερχόμενες εκλογές  που δεν μπορεί να αργήσουν πολύ.
Το κάλεσμα της ιστορίας απευθύνεται στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, γνωστού  για το ήθος, τη σεμνότητα, την προσήλωσή του σε αρχές  και αξίες, για να ηγηθεί αυτού του  ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου με βάση την Αριστερή Πλατφόρμα αλλά και πέρα απ’ αυτήν. Με πρόταγμα εναλλακτικά σχέδια και επίκεντρο τη σύγκρουση με την ολιγαρχία που καταδυναστεύει τη χώρα και τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, με συγκροτημένο σχέδιο που ασφαλώς και υπάρχει και οι λεπτομέρειές του θα προσδιοριστούν από την πολιτική και οικονομική συγκυρία.   
Η μνημονιακή παράταξη του Αλέξη Τσίπρα είναι καταδικασμένη αργά ή γρήγορα, να εξαφανιστεί  από το πολιτικό προσκήνιο, όπως έγινε και με το ΠΑΣΟΚ. Το οποίο μάλιστα διέθετε βαθύτατες ρίζες στην κρατική μηχανή, σε τοπικούς και συλλογικούς φορείς, που ελάχιστα άντεξαν όταν οι επίγονοί του αποστάτησαν από τις ιδεολογικές του παρακαταθήκες.
Αν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Αριστερή Πλατφόρμα δεν ανταποκριθούν εγκαίρως στο κάλεσμα της ιστορίας και αφεθούν σε  χρονοβόρες εσωκομματικές διαδικασίες όπου θα τους σύρει ο καλός κομματικός τακτικιστής  Αλέξης, τότε θα τον ακολουθήσουν στο δρόμο της απαξίωσης και της απώλειας.
Το τεράστιο πολιτικό κενό του αντιμνημονιακού μετώπου, αλίμονο, θα το καρπωθεί και θα το μονοπωλήσει η Χρυσή Αυγή, με δευτερεύουσα την παρουσία του ΚΚΕ, το οποίο από τη φύση του,  δε διασφαλίζει την κυβερνητική προοπτική. Άλλωστε το τελευταίο με ομιλία του Γεν. Γραμματέα του Δημήτρη Κουτσούμπα, αυτοχειριάστηκε με το να δηλώνει ότι η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα είναι χειρότερη από το μνημόνιο !
Γεγονός είναι ότι, το φάντασμα της εφιαλτικής αναβίωσης του ιστορικού παραδείγματος της Γερμανίας του μεσοπολέμου με την άνοδο του Ναζισμού, βρίσκεται προ των πυλών και είναι αφελείς όποιοι δεν το αντιλαμβάνονται. Και διαβάζουν την ιστορία ως φάρσα και όχι ως κωμωδία.
Τα ψέματα τελειώνουν. Ο παραλογισμός του «ευρώ πάση θυσία», ή της «ενότητας του κόμματος πάση θυσία» είναι  πλέον μια  αδιανόητη επιλογή μετά το βροντώδες όχι του δημοψηφίσματος και την ταφόπλακα του «αριστερού» τρίτου μνημονίου. Το Grexit βρίσκεται προ των πυλών. Και ελπίζουμε ότι θα γίνει με συντεταγμένο τρόπο που προδικάζει ετήσια ανάπτυξη της τάξης του 7-12%,μείωση της ανεργίας κάτω του 10%, αύξηση των εισοδημάτων, μισθών, συντάξεων κλπ,  κατά 10-20%..
Η μόνη λύση στα αδιέξοδα της χώρας, η μόνη ελπίδα για το σήμερα και το αύριο, βρίσκεται στην ηχηρή παρουσία  του ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, μακριά από επικίνδυνες και αδοκίμαστες life style επιλογές. Οι οποίες είναι εύκολα διαχειρίσιμες και επιδεκτικές σε κολοτούμπες, με πρόσχημα τo Θατσερικό δόγμα της  TINA (There is no alternative), την ανυπαρξία δηλ. εναλλακτικής λύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: