24 Οκτ 2015

Η πρώτη κατοικία στο σφυρί αφού θέλαμε πάση θυσία στο ευρώ


Του Θεόδωρου Κατσανέβα
Μπορεί να χάσουμε τα σπίτια μας αλλά δόξα το Θεό έχουμε το άγιο ευρώ να μας προστατεύει απο νάσα νόσο και μαλακία, ιδίως από την τελευταία. Το "πάση θυσία στο ευρώ" εφαρμόζεται με ταχύτητα πλέον σε όλα τα μέτωπα. Συντάξεις, μισθοί, φόροι, υγεία,πρόνοια και τώρα πια υφαρπαγή των σπιτιών μας.Οι δανειστές επιμένουν να αρθεί στην ουσία η προστασία της πρώτης κατοικίας και ξένα αρπακτικά ΄'funds" να εισβάλλουν στη χώρας, κατασπαράσοντας τις μικρομεσαίες ιδιοκτησίες. Η κυβέρνηση ψελίζει κορώνες αντίστασης ηρωϊκά και πένθιμα, τουφεκιές στον αέρα, έτσι για την τιμή των όπλων. Την ίδια ώρα, ούτε λόγος να γίνεται για τα τεράστια θαλασσοδάνεια των μεγαλοκαρχαριών, αυτών δηλ. που ελέγχουν το εξωνυμένο μιτντιακό σύστημα, μέσω του οποίου γίνεται πλύση εγκεφάλου στον τρομαγμένο αλλά και συνυπεύθυνο για τον αυτοχειριασμό του, ελληνικό λαό. 

Οι Τροϊκανοί που είναι και τα αφεντικά, ως απόλυτοι ΓκαουλαΊτερ του "ευρωπαράδεισου", απαιτούν να οριστεί το ύψος της αντικειμενικής αξίας των σπιτιών στις 120.000 ευρώ και τα εισοδηματικά κριτήρια στα 000 ευρώ το χρόνο (432 ευρώ τον μήνα) για άγαμο και 11.000 ευρώ το χρόνο (908 ευρώ τον μήνα) για τετραμελή οικογένεια. Η αρχική τους πρόταση ήταν πιο σκληρή φτάνοντας σε επίπεδα των 60.000 ευρώ. Τελικά χαλάρωσαν κάπως. Αντί να τα πάρουν όλα, θα πάρουν μόνο το 85% ! Ε, να μην ασχολούμαστε και με τις παράγκες.
Η ελληνική κυβέρνηση, επικεφαλής της αποικίας χρέους, υποστηρίζει με απόλυτο σεβασμό όπως απαιτεί η σχέση υποτακτικού προς το αφεντικό, να προστατεύεται η αντικειμενική αξία της κατοικίας μέχρι 300.000 ευρώ, με το εισοδηματικό κριτήριο στις 35.000 ευρώ.Και το σύνολο των οφειλών (σε δάνεια, Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης) να μην ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.
Όσον αφορά τα«κόκκινα δάνειαν», ένα καθοριστικό θέμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι Τροϊκανοί ΓκαουλαΊτερ απαιτούν των πώληση των μη εξυπηρετούμενων απ' αυτά σε αρπακτικά distress funds.
Αφού λοιπόν το 80% του ελληνικού λαού ψήφισε "πάση θυσία στο ευρώ", τώρα έρχεται η ώρα να πληρώσει το μάρμαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: