21 Οκτ 2015

Πώς Γερμανία και Τουρκία οδηγούν τον κόσμο μας στον όλεθρο!


Του Στέφανου Μυτιληναίου


«Είναι τώρα πια ξεκάθαρο σε όλο τον πλανήτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπαίδευσαν τους “μετριοπαθείς” τρομοκράτες για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Άσαντ και να ανοίξουν τον δρόμο στη Μουσουλμανική Αδελφότητα να “αρπάξει” τη Συρία», γράφειΦ. Γουίλιαμ Ένγκνταχλ (F. William Engdahl), Αμερικανογερμανός ερευνητής και σύμβουλος σε θέματα στρατηγικής, και τον αναδημοσιεύει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Σύμφωνα με τον Ένγκνταχλ, η ρωσική ηγεσία και πολεμική επιχείριση στη Συρία εκθέτει την υποκρισία της Ουάσιγκτον στην εκστρατεία που διεξάγει εδώ και ένα χρόνο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.
Ο Ένγκνταχλ γράφει ότι ενώ επί ένα χρόνο η διακυβέρνηση Ομπάμα ισχυρίζεται ότι έχει εξαπολύσει την πιο μεγάλη αεροπορική δύναμη του πλανήτη για να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο περιγράφεται ως «μια συμμορία άτακτων αρουραίων που τρέχουν τριγύρω στην έρημο με αθλητικά παπούτσια», το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να επεκτείνει το δίκτυο της ισχύος του σε Συρία και Ιράκ παρά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς.
«Τώρα, μέσα σε 72 ώρες, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, με 60 αεροπορικές επιδρομές σε 72 ώρες, χτύπησαν περισσότερους από 50 στόχους του Ισλαμικού Κράτους, έφεραν τους τζιχαντιστές σε κατάσταση πανικού και περισσότεροι από 600 λιποτάκτησαν».
«Μια χούφτα ρωσικών μαχητικών κατάφεραν σε τέσσερις ημέρες περισσότερα, από ό,τι ολόκληρος ο Διεθνής Συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο», συμπεραίνει.
Στη συνέχεια ο ίδιος κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι εξόπλισαν «μετριοπαθείς» που στη συνέχεια εντάχθηκαν στην Αλ Κάιντα. Και συνεχίζει λέγοντας ότι όλοι αυτοί εκπαιδεύτηκαν για να ανατρέψουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της Συρίας.
Τι σημαίνουν λοιπόν όλα αυτά, αναρωτιέται ρητορικά ο Ένγκνταχλ. «Σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον έπαιζε ένα βρόμικο διπλό παιχνίδι».
«Έτσι, δίχως έκπληξη, ο Αμερικανός γερουσιαστής Μακ Κέιν και άλλα γεράκια της Ουάσιγκτον σπαράσσουν οι καρδιές τους καθώς παρακολουθούν τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία να εξοντώνει τους ανθρώπους τους στη Συρία».
«Η Ρωσία τις τελευταίες εβδομάδες την έφερε στη διαβολική, γιατί όλοι τους είναι διαβολικοί, ατζέντα της διακυβέρνησης Ομπάμα όχι μόνο στη Συρία αλλά σε όλη τη Μέση Ανατολή και τώρα και στην Ευρώπη με το άδειασμα της πλημμύρας των προσφύγων».
Στο τέλος ο Ένγκνταχλ ξεσπά και με πρωτοφανή ενθουσιασμό ζητά να δοθεί στον Πούτιν το βραβείο ειρήνης.
Εντύπωση βεβαίως προκαλεί ότι σε όλη την παραπάνω ανάλυση απουσιάζει πλήρως ο ρόλος της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας στη συριακή κρίση.
Τουρκία και Σαουδική Αραβία «ανέλαβαν» εξ ονόματος της Δύσης να φέρουν τη… «δημοκρατία» στη Συρία (αυτό ακούγεται φυσικά ως ανέκδοτο), υποστηρίζοντας και εξοπλίζοντας το πιο «κοντινό» τους ανθρώπινο δυναμικό, δηλαδή τους φανατικούς ισλαμιστές.
Την ίδια ώρα Γαλλία και Βρετανία έκριναν ότι τις συνέφερε το μακελειό και άφησαν Τούρκους και Σαουδάραβες να εξαπολύσουν την κόλαση, ενώ η Γερμανία -πάντα πιστή φίλη και σύμμαχος της Τουρκίας- άνοιγε τα δικά της μέτωπα στην Ουκρανία για να αποδείξει στον Ομπάμα ότι μπορεί να είναι το αφεντικό της Ευρώπης.
Όπως η Γερμανία τα έκανε μπάχαλο στην Ουκρανία, ομοίως τα έκανε και η Τουρκία στη Συρία. Οι ΗΠΑ άργησαν να καταλάβουν ότι ο Ερντογάν δεν εκπροσωπούσε τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή αλλά αποκλειστικά τα δικά του. Όταν έγινε αντιληπτό τι έκανε ο Ερντογάν, οι Αμερικανοί στράφηκαν στους Κούρδους.
Οι Αμερικανοί δεν εξόπλισαν τους τζιχαντιστές. Τους τζιχαντιστές τους εξόπλιζαν (και συνεχίζουν) Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Κατάρ και έδιναν «αναφορά» στην Ουάσιγκτον ότι δήθεν υποστήριζαν το «μετριοπαθές αντάρτικο».
Για αυτό τώρα που οι ΗΠΑ άλλαξαν πολιτική και υποστηρίζουν τους Κούρδους έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Γιατί αποκαλύφθηκαν οι ρόλοι, έπεσαν οι μάσκες ή μάλλον οι… φερετζέδες Άγκυρας και Ριάντ.
Αναλύσεις σαν του Ένγκνταχλ είναι παιδαριώδεις, γεμάτες συνθήματα, και ο σκοπός του είναι, καταλήγοντας, να γλείψει τον Πούτιν προτείνοντάς τον μέχρι και για Νόμπελ Ειρήνης.
Ναι, οι Αμερικανοί έκαναν δύο τεράστια λάθη. Το πρώτο ότι έχρισαν τοποτηρητή στην Ευρώπη τη Γερμανία, η οποία βύθισε τη Δύση στην ύφεση και προκάλεσε έναν αποτυχημένο και εντελώς ηλίθιο πόλεμο στην Ουκρανία, και τώρα προσπαθούν να φέρουν πάλι τη Γαλλία στο προσκήνιο, μήπως και ισορροπήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το δεύτερο, ότι έχρισαν τοποτηρητή στη Μέση Ανατολή έναν ημίτρελο ισλαμιστή σαν τον Ερντογάν, ο οποίος ονειρεύεται να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία και βρίσκεται πίσω από την τζιχαντιστική τρομοκρατία όχι μόνο στη Συρία αλλά και στη Λωρίδα της Γάζας (Χαμάς), στην Αίγυπτο και στη Λιβύη. Όποια φωλιά σκορπιού κι αν ψάξεις στην έρημο, θα βρεις μέσα χωμένο τον Ερντογάν.
Τώρα οι Αμερικανοί προσπαθούν να διορθώσουν τα χάος στη Μέση Ανατολή υποστηρίζοντας τη συμμαχία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, στην οποία από ό,τι φαίνεται θα ενταχθούν και οι Κούρδοι.
Εάν κάποιος, λοιπόν, έχει να κατηγορήσει για κάτι τους Αμερικανούς είναι ότι εμπιστεύθηκαν τους λάθος «συμμάχους» και η διακυβέρνηση Ομπάμα ολοκληρώνει τη θητεία της στο γεωπολιτικό χάος που προκάλεσαν αυτές οι λάθος εμπιστοσύνες.
Οι περισσότεροι θεωρείτε ότι υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ ή η Ρωσία σε ό,τι κάνουν είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού. Ότι υπάρχουν μυστικά διευθυντήρια που κατευθύνουν τον κόσμο, ότι όλα είναι σχεδιασμένα από πριν. Ότι η Αμερική “σιγά και μην δεν ήξερε” τι έκανε ο Ερντογάν.
Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε σε μια εποχή που η ανθρωπότητα υποφέρει από τεράστια έλλειψη ευφυών ανθρώπων στα κυβερνητικά πόστα παγκοσμίως.
Οι νεοφιλελεύθεροι μικρονοϊκοί γιάπηδες γραφειοκράτες άλωσαν όλες τις κυβερνήσεις της Δύσης, δεν είναι μόνο της Ελλάδας χαρακτηριστικό οι «βλάκες» της Βουλής. Δείτε ποιοι κάνουν κουμάντο στην Ευρώπη. Κάτι αυτοεξευτιλιζόμενοι αλκοολικοί και Γερμανοί στόκοι.
Ορισμένες φορές, όσο κι αν αυτό είναι οδυνηρό, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι δεν είμαστε θύματα συνωμοσίας αλλά της τεράστιας βλακείας ανθρώπων που θεωρούμε σημαντικούς και τους έχουμε εμπιστευθεί με την ψήφο μας τις ζωές μας.
Στη Συρία αποδείχτηκε όλη η βλακεία της Δύσης, η κουτοπονηριά και η βαρβαρότητα της Τουρκίας, η ασπλαχνιά της Σαουδικής Αραβίας και ο τραμπουκισμός του Πούτιν. Δυστυχώς με θύματα 250.000 νεκρούς και εκατομμύρια τραυματίες, πρόσφυγες ή εκτοπισμένους, οι οποίοι κάθε λεπτό που περνά αυξάνονται…
Σε αυτόν τον κόσμο ζούμε. Σε έναν κόσμο που πρέπει να τον επανιδρύσουμε, πριν αυτοκαταστραφεί για να βρει εκεί, στις στάχτες τού τίποτα, τη λύτρωσή του.
Υ.Γ. Το λάθος του Ομπάμα; Εμπιστεύθηκε τον Τούρκο και τον Γερμανό. Εμπιστεύεσαι ποτέ Τούρκο και Γερμανό, που παθαίνουν ναυτία στο πρώτο μποφόρ, να διαχειριστούν τα θέματα μιας ναυτικής αυτοκρατορίας;
Υ.Γ.2 Στην εποχή μας ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε την απόπειρα τόσο της Γερμανίας όσο και της Τουρκίας να γίνουν ξανά οι αυτοκρατορίες που ήταν και καταστράφηκαν στους Παγκοσμίους Πολέμους του 20ου αιώνα. Η Τουρκία χρειάστηκε μόνο έναν Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Πρώτο, η Γερμανία προκάλεσε και Δεύτερο. Στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, Γερμανία και Τουρκία πάλι είναι μαζί, μην απατάστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: