7 Οκτ 2015

Στρίμωξαν τον Σόιμπλε για την Ελλάδα


Του Ανδρέα Μορφόπουλου
Γυρεύοντας πήγε ο «πολύς» Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση παρισινού πανεπιστημίου για να μιλήσει. Φοιτητές τον πολιόρκησαν άγρια, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την κατάσταση της Ελλάδας, όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Χάντελσμπλατ». «Τι έχετε να πείτε για τις αυτοκτονίες στην χώρα αυτή, που οφείλονται στην πολιτική λιτότητας για την οποία ευθύνεστε εσείς;», ρώτησε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φοιτητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών. 

Διατηρώντας με το ζόρι την ψυχραιμία του, και αντί μίας ευθείας απάντησης, ο Γερμανός υπουργός αρκέστηκε να αναφερθεί στα υψηλά ελλείμματα της Ελλάδας πριν ξεσπάσει η κρίση, αφήνοντας ανικανοποίητο, φυσικά, το νεανικό ακροατήριο. 
Πυρά κατά του «φίρερ» της γερμανικής οικονομίας εξαπολύθηκαν και εκ των έσω, καθώς Γερμανίδα φοιτήτρια ρώτησε από την πλευρά της τον κ. Σόιμπλε αν συνδέεται το εμπόριο όπλων που κάνει η χώρα με την κρίση των προσφύγων, για να εισπράξει άρνηση που δεν σήκωνε αντιρρήσεις. 
Η έκρηξη, όμως, δεν ήταν γραφτό να αποφευχθεί, όταν μία επίμονη φοιτήτρια απηύθυνε την παρακάτω ερώτηση - «φυτίλι»: 
«Σίγουρα έχετε δίκιο να αναφέρεστε στην οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι επιλέξατε να τιμωρήσετε και να συκοφαντήσετε τη χώρα αυτή…». 
«Όσο και αν ψάξετε δεν θα μπορέσετε να βρείτε ούτε μία φράση κατηγορίας μου προς τους Έλληνες», απάντησε σε έντονο ύφος, πια, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κουνώντας, όπως φανταζόμαστε απειλητικά, το δάκτυλο, ως συνήθως… 

Ανδρέας Μορφόπουλος
- See more at: http://www.drachmi5.gr/diethni/strimoxan-ton-soimple-gia-tin-ellada#sthash.9DXIBfGL.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: