21 Ιαν 2016

ΔΝΤ : 300 εκ. ευρώ στοίχισαν οι μετανάστες στην Ελλάδα το 2015.Προβλέπεται να έρθουν πάνω από 4 εκ. μέχρι το 2020

Τριακόσια εκατομύρια ευρώ στοίχισαν το 2015 οι  μετανάστες στην Ελλάδα του μνημονίου και της απέραντης φτώχειας, όπως αναφέρει σε επίσημη έκθεσή του το ΔΝΤ. Ο καλός αυτός διεθνής Οργανισμός, προβλέπει με ψυχρούς υπολογισμούς ότι κάθε χρόνο θα εισβάλλουν στην Ευρώπη 1,3 εκ. μουσουλμάνοι μετανάστες που αυτοαναγορέυονται όλοι τους σχεδόν σε πρόσφυγες.  Συνολικά το ταμείο εκτιμά ότι ο αριθμός των μεταναστών που θα περάσουν στην Ευρώπη μέχρι το 2017 θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια. Μια και όλοι τους πλέον εισβάλλουν απο τη φιλόξενη Ελλάδα, ευνόητο είναι πως ένα μέγαλο μέρος τους θα παραμείνει εδώ. Αυτό σημαίνει ότι μαζύ με τους εδώ ήδη εγκατεστημένους που ανέρχονται περίπου σε 2 εκ., μαζύ με την υπεργεννητικότητασ των γυναικών τους, σε 10-15 χρόνια θα έχουν ξεπεράσει αριθμητικά τους γεραμένους και περιθωριοποιημένους Έλληνες ιθαγενείς.


Εξετάζοντας το ζήτημα μόνο με οικονομικούς όρους το ΔΝΤ υποστηρίζει στην έκθεσή του που θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ότι, οι οικονομίες των χωρών υποδοχής σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν λόγω των κρατικών επενδύσεων για την υποδοχή των μεταναστών. «Ωστόσο μακροπρόθεσμα ο οικονομικός αντίκτυπος θα εξαρτηθεί από το βαθμό ενσωμάτωσης των μεταναστών στην αγορά εργασίας» αναφέρεται στην έκθεση στην οποία αναγνωρίζεται, τέλος, ότι υπάρχει η πιθανότητα οι μετανάστες να πάρουν τις θέσεις δουλειάς από τους ντόπιους σε μια περίοδο ανόδου της ανεργίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με άλλα λόγια το ΔΝΤ, το Πρυτανείο δηλ. της παγκοσμιοποίσης, λέει πως είναι ορθό να έρθουν όλοι αυτοί για το καλό των οικονομιών της δύσης. Τώρα, αν μερικά χρόνια αργότερα ο χείμαρος των μουσουλμάνων υπερκεράσει πληθυσμιακά τους ντόποιους πληθυσμούς με τις όποιες τραγικές συνέπειες, αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα που δεν αφορά αυτούς που προγραμματίζουν την ιστορία σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες και σμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: