Το σχέδιο για την εξαύλωση και Ισλαμοποίση της Ελλάδας προωθείται ταχύτατα. ¨Ετσι η μεγάλη εφημερίδα του διεθνούς κατεστημένου Financial Times διοργώνωσε δημοσόπηση με το ακόλουθο εξωφρενικό ερώτημα: "Να διαγραφεί το χρέος της Ελλάδας με αντάλλαγμα τη φιλοξενία των προσφύγων της Ευρώπης;".Επί της ουσίας πρόκειται για επαναφορά της "δημιουργικής" ιδέας που είχε διατυπώσει προ ημερών η βρετανική εφημερίδα σε άρθρο της, σύμφωνα με την οποία μία λύση στην προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη θα ήταν να προταθεί στην Ελλάδα η ανταλλαγή χρέους με πρόσφυγες.

Ειδικότερα, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη οι FT έγραφαν πως "ήρθε η ώρα να φανούμε δημιουργικοί" σχετικά με το πώς θα μπορούσε να συνδυαστεί το προσφυγικό με το ελληνικό πρόβλημα: Δία της διπλωματικής οδού, ήτοι μέσω μιας "λύσης - πακέτου".
Σύμφωνα με το άρθρο, οι γενικές γραμμές της συμφωνίας θα ήταν απλές: Η Ελλάδα θα σφράγιζε τα βόρεια σύνορα, με τη βοήθεια της Ε.Ε., για να ανακόψει τις προσφυγικές ροές στην Ευρώπη και σε αντάλλαγμα, η Γερμανία θα συμφωνούσε σε μία αποφασιστική διαγραφή του ελληνικού χρέους, αλλά και σε άμεση χρηματοδοτική βοήθεια, προκειμένου η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση.
Όσο για τους πρόσφυγες που φθάνουν στην Ελλάδα, θα φιλοξενούνται σε καταυλισμούς στα ελληνικά νησιά υπό τη διαχείριση της Ε.Ε., με σκοπό να επιστρέψουν στον τόπο προέλευσής τους.
Η εφημερίδα αναγνωρίζει πως στο πρώτο άκουσμα, "παγώνει" κανείς απέναντι στην ιδέα "αποθήκευσης" των προσφύγων στην Ελλάδα, αλλά το χρέος θα μπορούσε πράγματι να είναι το "κλειδί" στο πρόβλημα.
Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση των FT τάσσονται υπέρ του "ναι" σε ποσοστό 55%.