6 Φεβ 2016

Η Μ.Βρετανία αποχαιρετά την Ευρώπη της Γερμανίας.Καλπάζει με 9% μπροστά το Brexit


Με 9 ποσοστιαίες ποσοστιαίες προηγείται το στρατόπεδο της εξόδου της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε μετά την παρουσίαση των προτάσεων του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για την παραμονή της χώρας στην Ένωση.Η έρευνα του YouGov για την εφημερίδα Times, η οποία πραγματοποιήθηκε δύο ημέρες μετά την παρουσίαση των αλλαγών στη σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ που σχεδιάζει ο βρετανός πρωθυπουργός, εμφανίζει τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διαφορά ανάμεσα στο "ναι" και το "όχι". 

Σύμφωνα με την έρευνα, το 45% των Βρετανών θα ψήφιζε σήμερα υπέρ της εξόδου από την Ενωση, έναντι του 36% που θα ψήφιζε υπέρ της παραμονής. Το 19% εμφανίζεται αναποφάσιστο.

Στην προηγούμενη έρευνα του YouGov το "όχι" συγκέντρωνε το 42% των ψήφων. 
Τις προηγούμενες μέρες, ο Ντόναλντ Τούσκ παρουσιάσε την πρόταση του στον καμερόν, πάνω στην οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία επαναδιαπραγμάτευσης της σ΄χεσης Βρετανίας-ΕΕ στις Βρυξέλλες, στις 18 και 19 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, αν και αρχικά ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, εν τούτοις την παρουσίασε στη Βουλή των Κοινοτήτων λέγοντας που η χώρα θα είναι «πιο επιτυχημένη μέσα σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρώπη». 

Αντίθετα, ο Βρετανικός Τύπος και η αντιπολίτευση των εργατικών άσκησαν σκληρή κριτική και στο σχέδιο συμφωνίας και στον Κάμερον, λέγοντας ότι απλά υπερασπίζεται την παραμονή στην Ευρώπη, που ήταν πάντα ο σκοπός του, παρά διαπραγματεύεται ουσιαστικά. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιθανότατα θα γίνει τον ερχόμενο Ιούνιο – ο ίδιοςο Κάμερον άφησε να εννοηθεί ότι θα προτιμούσε το δημοψήφισμα να διεξαχθεί την 23η Ιουνίου.

Επισημάινεται ότι, ο πρώτος που έχει κινήσει θέμα Brexit και έχει καταγγείλει την κακομεταχείριση της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι ο ηγέτης του Ανεξάρτητων Βρετανών ΝάΊτζελ Φάρατζ, ο οποίος έστω και με αυτόν τον τρόπο δικαιώνεται.

Πηγή Press.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: