4 Φεβ 2016

Ο Καζάκειος λαγός της καταστροφής της πατρίδας μας

                                                                                    Πέτρος Ιωάννου

Ο Δημήτρης  Καζάκης αφού καθύβρισε σκαιότητα τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μανώλη Γλέζο, τον Αλέκο Αλαβάνο, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον Γιώργο Κασιμάτη, την Αλέκα Παπαρήγα και σχεδόν τους πάντες που δεν ταυτίζονται απόλυτα με τη υπέρλαμπη αυθεντία και λογιότητά του, περιέλαβε και τον Θόδωρο Κατσανέβα, τον τελευταίο που ονομαστικά τουλάχιστον δεν είχε στον κατάλογο του υβρεολογίου του. Στο προσωπικό του μπλοκ, τον αποκάλεσε λαγό του  Ευρωπαϊκού Ράϊχ, μπουρδολόγο, άσχετο και άλλα τινά. Δε θα ασχοληθούμε με τις ύβρεις και καλοσερβιρισμένες ανοησίες  του πρώην υπαλλήλου της Goldman Sachs ( ; ) με περίπου άγνωστο υπόλοιπο βιογραφικό.Έχουμε άλλωστε την ανάγκη να βγάλουμε τον καθημερινό επιούσιο, κάτι που ο κύριος Καζάκης άγνωστο πως, φαίνεται ότι  έχει εξασφαλίσει και έτσι ασκεί άνετα και με πάθος το σπορ του πολιτευτή, συγκεντρώνοντας σε άπειρες εκλογικές αναμετρήσεις περίπου το 0,50% του εκλογικού σώματος. Πορευόμενος ως μοναχικός καβαλάρης και αυτοαναγορευόμενος σε
Μεσσία της μοναδικής αλήθειας, καταστρέφει την ιερή υπόθεση του εθνικού νομίσματος, αποδιώχνοντας συστηματικά και εξοργιστικά κάθε άλλη κοντινή φωνή. Δε θέλουμε να πιστέψουμε πως αυτό γίνεται σκόπιμα όπως υποστηρίζουν ορισμένοι, γιατί τότε δε μένει παρά να θεωρηθεί ότι λειτουργεί ως ο λαγός ή ως η πονηρή αλεπού του συστήματος.

Ο μη οικονομολόγος Καζάκης, πολύφερνος αναλυτής  μακροσκελέστατων αναλύσεων, χωρίς αρχή, μέση και  τέλος, με ομολογουμένως ελκυστικό συντακτικό  και εντυπωσιακή παράθεση ιστορικών γεγονότων, τα μισά από τα οποία είναι τουλάχιστον αμφιλεγόμενα,θα όφειλε να γνωρίζει ορισμένα βασικά δεδομένα της οικονομικής επιστήμης. Ότι δεν υπάρχει λχ. υποτίμηση της τάξης του 200% όπως γράφει στο λιβελογράφημά του, αφού η υποτίμηση μηδενίζεται σε επίπεδα του 100% και άνω !

Το κλείδωμα της ισοτιμίας της δραχμής με υποτίμησή της κατά  25% σε σχέση με το  ευρώ και κατ’ επέκταση με το δολάριο και τα άλλα νομίσματα που καταγγέλλει ασύγγνωστα, αποτελεί την ασφαλιστική δικλείδα για να μην περιπέσει η δραχμή στο σπιράλ του υπερπληθωρισμού που αποτελεί και τον μεγάλο κίνδυνο της μετάβασης στο εθνικό νόμισμα. Μια τέτοια ελεγχόμενη περιορισμένη υποτίμηση, σε συνδυασμό με τον έλεγχο της νομισματικής κυκλοφορίας του χρήματος με βάση το δείκτη Μ2, αποτελεί θείο δώρο για την ανάκτηση της χαμένης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. 

Η ανταγωνιστικότητα της χώρας μας που ο κύριος Δ.Κ. δε φαίνεται να καταλαβαίνει,  στενάζει μέσα στο υπερτιμημένο ευρώ. Και επιβαρύνεται από τη σκληρή υφεσιακή πολιτική που επιβάλλει το Βερολίνο, γιατί επιδιώκει τη δημιουργία μιας ισχυρής στενής γερμανικής ευρωζώνης, στην οποία αντιτίθεται η Ουάσιγκτον η οποία επιμένει λυσσωδώς για την παραμονή μας στο ευρώ με σκοπό την απίσχνανση του σε σχέση με το δολάριο.

Όπως έχει αποκαλυφθεί πλέον σε αντίθεση με ότι πίστευε η κουτοπόνηρη «Πρώτη Φορά Αριστερά», το Βερολίνο για τους δικούς του λόγους επιμένει στο Grexit. Για το σκοπό αυτό, μας δωρίζει 50 δις και δεσμεύεται για στήριξη της δραχμής με υποτίμησή της σε επίπεδα του 25%. Ο Βόλφαγκ (Λύκος ) Σόϊμπλε, φυσικά και δεν κατακλύσθηκε από κύματα «αγάπης» για τη χώρα μας. 

Η πρότασή  εξυπηρετεί το όραμά του για ισχυροποίηση της Γερμανίας με επικράτησή της στον υποβόσκοντα πόλεμο νομισμάτων ανάμεσα στο ευρώ και το δολάριο, όπως έχει αναλυθεί από έγκυρους διεθνείς οικονομολόγους[1] αλλά και από   επιστημονικά και εκλαϊκευμένα άρθρα του Θ. Κατσανέβα[2]. Εκεί που συγκρούονται τα θηρία, η προσκόλλησή μας στις βουλές της Ουάσιγκτον, είναι κάτι που το πληρώνουμε πολύ-πολύ ακριβά. Το Βερολίνο μοιάζει να λέει ότι, αφού επιμένετε στο «πάση θυσία στο ευρώ», τότε οφείλετε να υποστείτε όλες τις θυσίες που στην περίπτωση μας είναι ανυπέρβλητες λόγω του τεράστιου χρέους και όχι μόνο.

Η υποτίμηση του νομίσματος  σε λελογισμένα επίπεδα 20-30% με αρχικά κλειδωμένη ισοτιμία, αποτρέπει τη δημιουργία υπερπληθωριστικών προσδοκιών και πιέσεων και παράγει έναν αναγκαίο, ελεγχόμενο πληθωρισμό, αρχικά της τάξης του 6-8%. Αργότερα, το κλείδωμα καταργείται και η ισοτιμία διολισθαίνει ή ανατιμάται, ανάλογα με τη συγκυρία. Αυτά αποτελούν βασικές οικονομικές αρχές που ο οικονομικός αναλυτής κατά δήλωσή του κ. Καζάκης, οφείλει κάποτε επιτέλους να  κατανοήσει. ( Και καλό θα ήταν να μαθαίναμε επιτέλους τι είδους πτυχίο οικονομικών διαθέτει, αν διαθέτει ο κ. Κ, καθώς και αναλυτικό του βιογραφικό σημείωμα που το κρύβει επιμελώς)[3].

Ο δεύτερος κίνδυνος που υιοθετεί ασύγγνωστα ο υβριστής των πάντων λιβελογράφος και ανθρωποδιώχτης κ. Κ., συνίσταται στον αφελή  εθνικό τσαμπουκά που προτείνει.  Η ηρωική Ελλάς,  προτάσσοντας τσολιάδες και καρυοφύλλια θα κηρύξει τον πόλεμο σε Άγγλους, Γάλλους, Πορτογάλους, Αμερικανούς και ΣΙΑ. Θα κηρύξει λεβέντικα μονομερή στάση πληρωμών, θα τους στείλει όλους στο διάολο και θα υψώσει την Καζάκειο σημαία της λεβεντιάς και της ανεξαρτησίας ! 

Και όλα αυτά τα ψευτοηρωικά και ανόητα, αν όχι ύποπτα, χωρίς να έχει εξασφαλίσει καμιά υποστηρίξη από ανατολή μεριά. Αν τώρα οι κροκόδειλοι της Δύσης κόψουν τεράστια φιλέτα από τη δύσμοιρη χώρα μας, αν εκχωρήσουν τη Δυτική Θράκη και τα νησιά στους Πασάδες της ανατολής, αν καταστρέψουν την Κύπρο, αν μας μετατρέψουν σε Ισλαμικό κράτος όπως ήδη προωθούν, αν μας τελειώσουν οριστικά και αμετάκλητα ως έθνος, όλα αυτά είναι θέματα που δεν απασχολούν τον  Καζάκειο λαγό της καταστροφής της πατρίδας μας.





[1] Rickards,J.(2012). “Currency wars”. The making of the next global crisis.Amazon,
[2] Theodore Katsanevas, “Currency wars, the euro zone crisis  and the Grexit”, Horizon Research Publising,USA (under publication), “The euro zone crisis and the structured Grexit as the proper alternative for Greece”, ICABE, (International Conference for Applied Business and Economics, Οct,2015, «Πόλεμος νομισμάτων με θύμα την Ελλάδα», 1/2/2016, 26/12/2015,15/11/2015 και «Γιατί η Ουάσιγκτον επέβαλλε την παραμονή μας στο ευρώ» 24/11/2015, www.odosdracmis.blogspot.com και www.theodore-katsanevas.blogspot.com.

[3]Το περίεργο και εντελώς λειψό βιογραφικό του Δ.Κ. όπως εμφανίζεται στην Βικιπαίδεια και πουθενά αλλού, έχει ως εξής: O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (;;;). Αρθρογραφούσε σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι και στο περιοδικό Hellenic Nexus. Έχει εκδόσει το βιβλίο Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΪΑ - Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας και έχει συμμετάσχει στην εφημερίδα Το Χωνί και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο "Ράδιο χωρίς FM" και "e-roi". Eχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.Ο Δημήτρης Καζάκης κατάγεται απο την Καλαμάτα Μεσσηνίας όπου και γεννήθηκε (5 Νοεμβρίου 1962) και έζησε μέχρι τα 8 του χρόνια. Έπειτα μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου και τελείωσε το σχολείο. Φοίτησε στην ΑΣΣΟΕ οικονομικά( ;;; ) και εγγράφηκε στο ΚΚΕ από τα 18 του, αποχωρώντας οριστικά από αυτό το 1996 απογοητευμένος από την εσωτερική του λειτουργία. Εργάστηκε ως στέλεχος επιχειρήσεων. ( !!!!)


Δεν υπάρχουν σχόλια: