29 Φεβ 2016

Οδεύουμε στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε αποθήκη εποίκων και Ισλαμικό κράτος


Οδεύουμε στην Ευρώπη των δύο ταχυτήτων με την Ελλάδα να μετατρέπεται σε αποθήκη εποίκων και Ισλαμικό κράτος. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από όλες τις τελευταίες πληροφορίες για τους κεντρικούς σχεδιασμούς του Βερολίνου, αφού η Ελλάδα της ΠΦΑ επιμένει στην παραμονή της στο ευρώ και κυρίως στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων για τους έποικους. Το παρακάτω άρθρο του Βασίλη Καπούλα από την pronews.gr με σύνοψη έγκυρων πληροφοριών για την πολιτική που προωθεί το Βερολίνο με πρωτομάστορα τον υπερυπουργό Βόλφαγκ Σόϊμπλε, αναδεικνύει έστω συγκεκαλυμένα αυτήν την εφιαλτική προοπτική στο κοντινό μέλλον. Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ και των συνοδοιπόρων του στην κυβέρνηση και στον πολιτικοδημοσιογραφικό χώρο από μια τέτοια τραγική εξέλιξη για την Ελλάδα είναι τεράστιες, αφού επιμένει στην πολιτική της ανοιχτής πρόσκλησης για όποιον επιθυμεί να έρθει εδώ και να γίνει Ευρωπαίος. Επειδή στην Ευρώπη οι κανονικές κυβερνήσεις που υπάρχουν εκεί δεν αποδέχονται την εθνολογική αλοίωση των χωρών τους, αυτό θα συμβεί εδώ όπου έχουμε μια εξωγήϊνη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι, απεχθάνεται την ελληνικότητα της χώρας μας. Αλλά στην περίπτωση αυτή υπάρχει και το Γουδί....Παραθέτουμε πιο κάτω αυτούσιο το άρθρο του Βασίλη Καπούλα.
Το προσφυγικό πλέον χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης από την Γερμανία για να αποδειχθεί ότι οι προκλήσεις της νέας εποχής είναι τεράστιες και ότι να προχωρούν μαζί και οι "28" είναι πλέον αδύνατο.«Το Βερολίνο είναι αποφασισμένο να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την ανταγωνιστικότητα και σημασία της Ευρώπης στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον και εν ανάγκη να ηγηθεί ενός μικρότερου κύκλου κρατών που μοιράζονται τις ιδέες του» τονίζει κοινοτικός αξιωματούχοςΜάλιστα, η διαπίστωση ότι η αποσύνθεση της ΕΕ επιταχύνεται και είναι πιθανότατα μη αναστρέψιμη τείνει να παγιωθεί στην καγκελαρία, που προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα.«Η Ευρώπη των δυο ή πολλών ταχυτήτων είναι πλέον αναπόφευκτη» λέει Γερμανός αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στενοί συνεργάτες της κ. Μέρκελ, με επικεφαλής τον Β.Σόιμπλε, την ωθούν προς ένα ρεαλιστικό σχέδιο Β, προκειμένου να διαφυλαχθούν η ισορροπία και η ευημερία της Γερμανίας, αλλά και όσων χωρών μπορούν να ακολουθήσουν.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μόλις χτες μίλησε για την "εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση" που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όπου έχει δημιουργηθεί συμφόρηση από εγκλωβισμένους λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, η οποία προστίθεται στα προβλήματα της χώρας καθώς θα πρέπει να διαχειριστεί μια επισφαλή οικονομική κατάσταση.
Σε μια έμμεση αναφορά στη διαίρεση που επικρατεί μεταξύ πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Σόιμπλε δήλωσε στη σύνοδο της Ομάδας των Είκοσι (G20) στη Σαγκάη πως δεν έχει επιδειχθεί "εξαιρετική" αλληλεγγύη στην Ελλάδα από άλλες χώρες εκτός από τη Γερμανία!
Στο μεταξύ, αν το σχέδιο να δώσει η Ευρώπη το προσφυγικό υπεργολαβία στις τουρκικές αρχές αποτύχει η Ελλάδα θα γίνει η «Νήσος Έλις» της Ευρώπης.Αυτή είναι η κυρίαρχη άποψη μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και της Κομισιόν.Σε κάθε περίπτωση όλα θα κριθούν στη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία στις 7 Μαρτίου.
Εκεί, οι «28» θα επαναβεβαιώσουν τη βούληση του να χρηματοδοτήσουν την Άγκυρα για να πάρει εργολαβία το προσφυγικό από τη Συρία και να ελέγξει τις ροές στο Αιγαίο.Από την πλευρά της, η Τουρκία θα ζητήσει ανταλλάγματα στη βόρεια Συρία και στο κουρδικό ζήτημα, όπως και για όποιο άλλο θέμα έχει στη διεθνή της ατζέντα.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η γειτονική χώρα θα συμμορφωθεί με τις αποφάσεις και δεν θα ακολουθήσει τη σημερινά τακτική.Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, θα τεθεί σε εφαρμογή το τρομακτικό για την Ελλάδα σχέδιο, που προβλέπει τη μετατροπή της χώρας σε απέραντο «πάρκινγκ» προσφύγων και λαθρομεταναστών.
Την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλους όσοι δηλώνουν ατομικό εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ ετησίως μετέφεραν αρμόδια κυβερνητικά στελέχη στα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.
Μέχρι την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων θα παίρνουμε μέτρα και μουσουλμανικές πόλεις...
Έτσι, ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού θα κληθεί να καλύψει το… 5% των Ελλήνων φορολογούμενων, δηλαδή λιγότερα από 500.000 άτομα σε σύνολο περίπου 8 εκατομμυρίων φορολογούμενων.
Πιο αναλυτικά, το σχέδιο φορολόγησης των εισοδημάτων του 2016 προβλέπει:
1. Αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με αύξηση όμως των φορολογικών συντελεστών.
2. Αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ και διατήρηση των φορολογικών βαρών στα ίδια επίπεδα για τα εισοδήματα έως 30.000 ευρώ. Η αύξηση για τα εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ αναμένεται να γίνει με τη θέσπιση δύο επιπλέον κλιμακίων τόσο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους όσο και για τους επιτηδευματίες. Προγραμματίζεται συντελεστής τουλάχιστον 37% για το τμήμα του εισοδήματος από τις 30.000 – 32.000 ευρώ έως τις 42.000 ευρώ και θέσπιση ανώτατου συντελεστή 50% για τα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.
Από τους 8 εκατομμύρια φορολογούμενους όμως:
1. Τα 3 εκατ. δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ. Πρόκειται για μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι καλύπτονται από το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ.
2. Το 1,86 εκατ. καταβάλλει ποσά της τάξεως των 100-300 ευρώ ετησίως, δηλαδή από 8,5 έως 25 ευρώ τον μήνα. Σε αυτή την ομάδα πληθυσμού συναντώνται εισοδηματίες που δηλώνουν μόλις 1.000 ευρώ τον χρόνο (σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πάνω από 600.000 άτομα), το μεγαλύτερο μέρος των αγροτών (οι περισσότεροι δηλώνουν εισοδήματα έως 2.500 ευρώ τον χρόνο.
Υπάρχουν και τουλάχιστον 130.000 επιτηδευματίες που δηλώνουν εισοδήματα έως 1.000 ευρώ.
3. Περίπου 1,4 εκατ. πληρώνουν ποσά της τάξεως των 300-1.000 ευρώ. Είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με τις αποδοχές των 10.000-15.000 ευρώ τον χρόνο και λίγοι αγρότες που δηλώνουν εισοδήματα 12.000-15.000 ευρώ.
του Βασίλη Καπούλα
Πηγή κειμένου:

Δεν υπάρχουν σχόλια: