3 Μαρ 2016

Αμνηστία χωρίς όρους από τον Bashar Al Assad... κι η δύση κάνει πως δεν βλέπει την ήττα της

Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Αμνηστία χωρίς όρους χορήγησε ο νόμιμος κι εκλεγμένος πρόεδρος της...
Συρίας Bashar Al Assad.
O πρόεδρος της Συρίας πρόσφερε αμνηστία κι "επιστροφή στην κανονική τους ζωή", με μοναδικό όρο "να καταθέσουν τα όπλα".
Η χορήγηση της αμνηστίας τονίστηκε από τον πρόεδρο Bashar Al Assad και στην γερμανική τηλεόραση "ARD", όπου επισήμανε: "Παραδίνουν απλώς τα όπλα. Αν θέλουν να συμμετέχουν σε μια πολιτική διαδικασία, ή δεν τους ενδιαφέρει η πολιτική, για εμένα δεν έχει καμία σημασία... Το σημαντικό από νομική και Συνταγματική άποψη, για το κοινό καλό του Συριακού λαού, είναι πως δεν έχουν το δικαίωμα να τριγυρνούν εξοπλισμένοι και να κινούνται εναντίον πολιτών και να καταστρέφουν τις περιουσίες τους".

Ήδη, μετά την ανακοίνωση χορήγησης αμνηστίας, δεκάδες πολίτες παραδίδουν τα όπλα τους κι επιστρέφουν στην κανονικότητα της ζωής στη Συρία.
Κι ενώ είναι πλέον πασιφανής η ήττα που υπέστει η δύση, στην επιχείρηση ανατροπής του εκλεγμένου προέδρου της Συρία, παρά τα πέντε (5) χρόνια σκληρής επίθεσης και με τον συντονισμό των μισθοφόρων από 85 χώρες, πρωτίστως από Τουρκία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, όλοι κλείνουν υποκριτικά τα μάτια τους.
Ήδη, απόψε, το "Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου - CCG", μετά από συνομιλίες με επίσημη αντιπροσωπεία του Ισραήλ, με ανακοίνωση του Γενικού Γραμματέα του Συμβουλίου Abdellatif Zayani, αποφάσισαν να θεωρήσουν τη Χεζμπολά ως "τρομοκρατική οργάνωση". Πρόκειται για τις σκληρές μοναρχίες του Κόλπου, τα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα της Σαουδικής Αραβίας, Μπαχρέιν, Κατάρ, Ενωμένα Εμιράτα, Ομάν και Κουβέιτ.
Τι ειρωνεία... οι χώρες που λειτούργησαν, μαζί με την Τουρκία, ως κύριοι χρηματοδότες κι ενίσχυσαν στρατιωτικά το χαλιφάτο και τους μισθοφόρους τζιχαντιστές στη Συρία, προκαλούν τη Χεζμπολά, για την υποστήριξη στην νόμιμη κι εκλεγμένη δημοκρατικά κυβέρνηση της Συρίας.
Η υπόθεση Συρία τελειώνει ταπεινωτικά για τη δύση. Η προσπάθεια αποσταθεροποίησης της Συρίας έπεσε στο κενό. Η πατρίδα μας πληρώνει κι αυτή το τίμημα συστράτευσης με τους νεοαποικιοκράτες και δυστυχώς ούτε και τώρα, την ύστατη ώρα, τολμάει να πάρει γενναίες πολιτικές αποφάσεις διεξόδου από το τσουνάμι του λεγόμενου "μεταναστευτικού".
Η Ελλάδα έκανε δική της υπόθεση την ιμπεριαλιστική πολιτική του διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εφάρμοσε και συνεχίζει ως τώρα, φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας. Λες και απαγορεύοντας τις πωλήσεις γεωργικών προϊόντων, φαρμάκων και άλλων ειδών στη Συρία, χωρίς κανένα αντάλλαγμα από το διευθυντήριο της Ε.Ε., κερδίσαμε κάτι πέρα από τους "πρόσφυγες-μετανάστες".
Διακόψαμε τις διπλωματικές σχέσεις με τη φίλη Συρία και μάλιστα με απέλαση ως "ανεπιθύμητο πρόσωπο" της πρέσβειρας της Συρίας στην Αθήνα. Εισήλθαμε στην εμπόλεμη ζώνη, με τι κέρδος;Απλά, τώρα δεν μπορούμε καν να έχουμε μια συνεργασία για ταυτοποίηση όσων δηλώνουν Σύροι πολίτες.
Τι μπορούν να συζητήσουν αύριο στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας οι πολιτικοί αρχηγοί, όταν όλοι τους (εκτός του Γ.Γ. του ΚΚΕ Κουτσούμπα), έχουν πάρει ενεργά μέρος στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας;
Πως να αποτρέψουν τη μετατροπή της πατρίδα μας σε ένα απέραντο νέο Άουσβιτς, όταν οι ίδιοι υπηρέτησαν πιστά μια τέτοια πολιτική;
Δεν οφείλουν να πουν στον ελληνικό λαό τους λόγους που τους οδήγησαν να στραφούν εναντίον του λαού της Συρίας;
Δεν οφείλουν να ζητήσουν συγνώμη για τη συμμετοχή τους στη δημιουργία του "προσφυγικού-μεταναστευτικού" προβλήματος;
Αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους για την εμπλοκή της πατρίδα μας στη γενοκτονία του λαού της Συρίας, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του διευθυντηρίου της Ε.Ε., συζητούν για "εθνική" πολιτική στο μεταναστευτικό, που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους.
Ούτε τώρα δεν θα τολμήσουν να κάνουν άρση του φονικού εμπάργκο και να επαναλειτουργήσουν τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία. Είναι όμηροι της πολιτικής που υπηρετούν και δυστυχώς για ξένα συμφέροντα.
Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί στη φωνή του λαού της Συρίας και σε πλήρη ταύτιση με τα 2 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξων της Συρίας, του Πατριαρχείου Αντιοχείας με έδρα τη Δαμασκό, ακόμη κι ο πατριάρχης των Ελληνο-Καθολικών Γρηγόριος ο 3οςLaham: “Πέντε χρόνια ο λαός της Συρία υποφέρει ένα μαρτύριο κι η δύση ακόμη συνεχίζει να μιλάει για απομάκρυνση του Άσαντ".
Στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται στον “L’Oeuvre d’Orient”, ο πατριάρχης των καθολικών, μεταξύ άλλων επισημαίνει: "Σ΄αυτούς στη δύση που με κατηγορούν ως φιλο-Άσαντ, απαντώ: Ελάτε στη Συρία να δείτε την φρίκη των τζιχαντιστών. Εμείς στη Συρία υποδεχόμαστε τους Ρώσους ως απελευθερωτές από μια κατοχή των τζιχαντιστών, που μισεί ο λαός. Ας έλθουν αυτοί που θέλουν να μας δώσουν μαθήματα για να δουν τον τρόμο. Οι μεγάλες δυνάμεις μα κατηγορούν ότι υποστηρίζουμε μια δικτατορία, αλλά ο εχθρός δεν είναι ο Άσαντ, είναι η Daesh, οι λεγεώνες των ξένων, των Τσετσένων, των Τυνήσιων, των Ιορδανών, των Σαουδαράβων και των Ευρωπαίων που έρχονται να κατακτήσουν τη δική μας γη. Απ' αυτούς οφείλουμε να απελευθερωθούμε. Ο λαός της Συρίας ζει ένα μαρτύριο. Πέντε χρόνια πολέμου και το τίμημα είναι βαρύ: 250.000 ως 300.000 νεκροί, χιλιάδες τραυματίες, άστεγοι, ορφανοί και η δύση μιλάει πάντα για απομάκρυνση του Άσαντ. Ποτέ η δύση δεν μιλάει για τους τρομοκράτες.Αυτοί είναι που διώχνουν τους χριστιανούς από τα σπίτια τους, που αποκεφαλίζουν τους Σύρους που αντιστέκονται. Για πόσο χρόνο ακόμη θα πρέπει να ζούμε κάτω από αυτούς που διψούν για αίμα; Πρέπει να βοηθήσω όλους τους Σύρους. Καμία σημασία δεν έχει σε ποιό θρήσκευμα ανήκουν. Ετοιμάζουμε την μεταπολεμική περίοδο και μαζί θα οικοδομήσουμετη Συρία".
Σοφά και σκληρά λόγια από τον 82χρονο πατριάρχη... μαχαιριά σ' αυτούς που στρατεύτηκαν εναντίον του λαού της Συρίας και της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησής του.
Αύριο στο προεδρικό μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί που εγκατέλειψαν τους Ελληνορθόδοξους, όπως κι οι Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος, που στρατεύτηκαν και πρόσφεραν βρώμικες υπηρεσίες στους νεοαποικιοκράτες, θα έχουν τη γενναιότητα, το θάρρος, έστω της συγνώμης από τον λαό της Συρίας, που πάντα στάθηκε στο πλευρό μας, ή θα αερολογούν περί "φιλανθρωπίας", "εθελοντισμού", "προσφύγων", "παράνομων μεταναστών", "κοινής εθνικής μεταναστευτικής πολιτικής" και πράσινα άλογα, ώστε να κρύψουν την πολιτική τους κενότητα;
Θέλουν πραγματικά οι πολιτικοί αρχηγοί να εξιλεωθούν από τη νεοραγιάδικη πολιτική τους απέναντι στο λαό της Συρίας και να δώσουν πληρωμένη απάντηση στους "σκληρούς" της Ε.Ε.;
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, όπως έλεγε προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας:  Άμεση Αποκατάσταση των Διπλωματικών Σχέσεων με τη Συρία – Άρση του Εμπάργκο κατά του λαού της Συρίας
Aυτή τους η απόφαση θα σήμαινε πως η Ελλάδα παύει να είναι υπάλληλος του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και πως -έστω και τώρα- η Ελλάδα αποκτάει το δικαίωμά της να έχει δική της Εθνική Εξωτερική Πολιτική!
Ας είναι η οφειλόμενη συγνώμη απέναντι στον φίλο λαό της Συρίας για την πλήρη στήριξη που πρόσφερε στην πατρίδα μας: Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!
Θα δούμε, όμως, αν μπορούν ή είναι δέσμιοι άλλων παραγόντων και δεσμεύσεων...
Πηγή: http://goo.gl/S2NFhw

Δεν υπάρχουν σχόλια: