28 Απρ 2016

Σοβαρότατα επεισόδια για το εργασιακό νομοσχέδιο στο Παρίσι

Ένταση και συλλήψεις και σε άλλες γαλλικές πόλεις.
Σοβαρότατα επεισόδια και συλλήψεις αυτή την ώρα στο Παρίσι, αλλά και σε άλλες γαλλικές πόλεις, με δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και εργάτες να ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για το εργασιακό!
Αποφασισμένοι να εξασφαλίσουν την απόσυρση του «απαράδεκτου» σχεδίου μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, δεκάδες χιλιάδες μισθωτοί και φοιτητές κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους στο Παρίσι και σε δεκάδες άλλες πόλεις της Γαλλίας, έπειτα από κάλεσμα επτά συνδικάτων, για τέταρτη φορά μέσα σε δύο μήνες και μερικές μέρες πριν από τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση!
Η σημερινή κινητοποίηση πραγματοποιείται εν μέσω τεταμένου κλίματος, καθώς τις προηγούμενες μέρες είχαν σημειωθεί επεισόδια στο περιθώριο διαδηλώσεων, παρά τη σημαντική ανάπτυξη δυνάμεων της τάξης στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί στη Γαλλία μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου.

Στο αεροδρόμιο Ορλί της πρωτεύουσας, το δεύτερο μεγαλύτερο της Γαλλίας, οι αεροπορικές εταιρίες είχαν ειδοποιηθεί να περικόψουν το 20% των πτήσεων, αν και η κυκλοφορία διεξάγεται ως επί το πλείστον κανονικά στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ, βόρεια του Παρισιού.
Το νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί για πρώτη φορά στην Εθνοσυνέλευση την ερχόμενη Τρίτη (3 Μαΐου). Η υπουργός Εργασίας, Μιριάμ Ελ Χομρί, έχει αφαιρέσει κάποιες από τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου το κείμενο να γίνει αποδεκτό.
Με τα συλλαλητήρια για την Εργατική Πρωτομαγιά που οργανώνονται παραδοσιακά την 1η Μαΐου, οι αντιτιθέμενοι στο εργασιακό νομοσχέδιο ελπίζουν ότι θα συνεχίσουν την κινητοποίηση και γαλλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στο ενδεχόμενο ενός κινήματος με ευρύτερη βάση, ακόμη και κυλιόμενων απεργιών.
Αυτή την ώρα, πάντως, έχουμε πολύ σοβαρά επεισόδια στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ έχουν γίνει 58 συλλήψεις στη Μασσαλία και 33 είναι οι τραυματίες στη Ρεν! Ένταση υπάρχει και στη Νάντη, αλλά και στη Λιόν.
Δημοσίευση σχολίου