9 Απρ 2016

Ξεπουλήθηκε ο ΟΛΠ στους Κινέζους από την ΠΦΑ με δαυλούς και με παιάνες

Με δαυλούς και με παιάνες, τέλος εποχής για τον ΟΛΠ, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώπιον του πρωθυπουργού της ΠΦΑ, έπεσαν οι υπογραφές για τη σύμβαση πώλησης του 67% του ΟΛΠ στην China Cosco Shipping Corporation Limited! Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας και ο επικεφαλής της Cosco Ξου Λιρόν έβαλαν φαρδιά – πλατιά τις υπογραφές τους στην πολύκροτη σύμβαση, επισημοποιώντας με τον πιο καθαρό τρόπο ότι τη μεγάλη αλήθεια ότι στην πολιτική και τη ζωή… «άλλο το τάξιμο και άλλο το δόσιμο»!

Και φυσικά, αυτό αφορά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που είχε αποκηρύξει μετά βδελυγμίας την πώληση αυτή και τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα που φερόταν, στα λόγια, να κάνει τα πάντα προκειμένου να μην γίνει αυτό το μεγάλο Ντίλ!
Και μόνη αυτή καθ’ αυτή η παρουσία του πρωθυπουργού στην τελετή της υπογραφής και μάλιστα στο γραφείο του, αποδεικνύει ότι η αριστερή κυβέρνηση ΑΛΛΑΞΕ και κινείται άλλες κατευθύνσεις, προσπαθώντας να δώσει… σήμα για επενδύσεις.
Βεβαίως οι εργαζόμενοι και η ΟΜΥΛΕ απεργεί ξανά, αλλά… ποιος νοιάζεται και σε τι ωφελεί πια; Φυσικά, υπάρχει και ένα μεγάλο ζήτημα πρακτικά: Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι εξαιρείται από την πώληση του ΟΛΠ η μεγάλη έκταση των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, αλλά ΤΙΠΙΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ επ’ αυτού ακόμα!
Μετά την υπογραφή της συμφωνίας θα γίνει η μεταβίβαση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου στην Cosco, ενώ το υπόλοιπο 16% θα μεταβιβαστεί μέσα στην επόμενη 5ετία, μετά την ολοκλήρωση των επενδύσεων ύψους 300 εκατ. Ευρώ (:)!
Το δημόσιο διατηρεί το 23% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ και 3 θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι την μεταβίβαση του 16% ενώ μετά την μεταβίβαση του 16%, το Δημόσιο παραμένει με 7% και μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο, δηλαδή τίποτα πια…
Εκ των πραγμάτων πλέον η… Αριστερή συνείδηση, ειδικά στον Πειραιά… πνίγηκε στο Λιμάνι, ενώ όσοι μιλούν ακόμα για ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΡΙΤΣΑ μάλλον… βρίσκονται σε άλλο Πλανήτη!
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ… ΜΕΤΑΞΙΟΥ!
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την υπογραφή της συμφωνίας του ΤΑΙΠΕΔ με την Cosco, για τον ΟΛΠ, μίλησε για «κίνηση που θα καταστήσει τον δρόμο του μεταξιού συντομότερο»!
Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση, όπου η έμφαση δίνεται στην ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη της οικονομίας, είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η επένδυση αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε, επίσης, ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ομίλου της Cosco, Xu Lirong, ανέφερε ότι ο όμιλος αποδίδει μεγάλη σημασία στην τιμή που έκανε η κυβέρνηση, ορίζοντας η υπογραφή της συμφωνίας να γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: