11 Απρ 2016

Η εισαγωγή διπλού νομίσματος συζητήθηκε σε μυστική σύσκεψη υπο τον Πρωθυπουργό

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που δεν διαψέυστηκαν, η πιθανότητα εισαγωγής διπλού νομίσματος, συζητήθηκε σε μυστική σύσκεψη που έγινε την Τρίτη 5 Απριλίου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η νέα δραχμή θα χρησιμοπείται για την παροχή ρευστότητας στη χειμαζώμενη ελληνική οικονομία, θα αφορά εσωτερικές συναλλαγές, ενώ για τις εξωτερικές μας υποχρεώσεις και συναλλαγές θα χρησιμοποιείται το ευρώ.


Στη σύσκεψη ειπώθηκε, μεταξύ άλλων ότι, το διπλό νόμισμα θα διευκολύνει τα οικονομικά της χώρας και θα μειώσει την πίεση των δανειστών. Εξετάστηκαν τα υπέρ και τα κατά και αποφασίστηκε να μελετηθεί το θέμα σε βάθος και τα συμπεράσματα να είναι έτοιμα σύντομα. 

Μαζί με την υπόθεση του διπλού νομίσματος συζητήθηκαν και οι εκλογές και υπήρξαν προτάσεις να γίνουν μετά το πέρασμα της χώρας στο διπλό νόμισμα.
Η συζήτηση για το διπλό νόμισμα έγινε προφανώς στα πλαίσια, του αδιέξοδου των διαπραγμετεύσεων και του προσανατολισμού των Εταίρων προς την ίδια κατέυθυνση, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπερυπουργού Βόλφαγκ Σόϊμπλε που δημοσιέυονται σε άλλη καταχώριση εδώ.
Όπως έχουμε επανειλημμένα αναλύσει,μια τέτοια επιλογή θα οφελήσει τη χώρα, με την προϋπόθεση ότι, θα έχει μελετηθεί επαρκώς και τα στελέχη που θα τη διαχειριστούν και διαπραγμετευτούν, θα γνωρίζουν το θέμα και θα έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: