9 Απρ 2016

Δριμεία επίθεση Στάθη Παναγούλη στην κυβέρνηση για προσφυγικό, υποκλοπές και νέα μέτρα - " Μας διοικούν ανίκανα και επικίνδυνα άτομα"




Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης χαρακτηρίζοντάς την ανίκανη και επικίνδυνη. 

"Ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια υποφέρει" επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: η κυβέρνηση στην πλειοψηφία της αποτελείται από ανίκανα άτομα και αλεξιπτωτιστές". 

συνέντευξη στην Γεωργία Αθ. Σκιτζή 

1. Ποιους θεωρείτε ότι εξυπηρέτησε η «διαρροή» των κυνικών συζητήσεων στο ΔΝΤ;

Πάντως δεν εξυπηρέτησε την διαπραγματευτική δύναμη της χώρας, ώστε να σταματήσει η περαιτέρω φτωχοποίηση των ήδη φτωχών στρωμάτων του λαού. Είναι μια ακόμη μεγαλειώδης γκάφα -για να το πω επιεικώς- του επικίνδυνα άπειρου -όπως αποδείχθηκε - Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του κυκλώματος εξουσίας του Μαξίμου, που με τις σπασμωδικές τους ενέργειες εκθέτουν την  Αριστερά. Αντικειμενικά, η επίκληση της διαρροής ενός προϊόντος υποκλοπής από τον Πρωθυπουργό εις βάρος των εκπροσώπων ενός διεθνούς οργανισμού, απέβη υπέρ των αδίστακτων δανειστών, αφού συσπείρωσε Λαγκάρντ και Μέρκελ.  Είμαι σίγουρος πως στην Καγκελαρία άνοιξαν σαμπάνιες εις υγείαν του Έλληνα Πρωθυπουργού.  

 2. Υποκλοπές. Κρίνετε ότι διασφαλίζεται το απόρρητο των συνομιλιών; Εάν όχι, ποιος μπορεί να εγγυηθεί την εθνική μας ασφάλεια;

Σε μια εποχή τεχνολογικής επινοητικότητας οι επικοινωνίες είναι δύσκολο να διαφυλαχθούν. Μπορούν όμως να υπάρχουν θεσμοί ελέγχου, πέραν από την Επιτροπή Απορρήτου που διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Η Βουλή θα μπορούσε να συγκροτήσει ειδική μόνιμη επιτροπή, στελεχωμένη με τεχνικούς και νομικούς επιστήμονες, με δικαίωμα επιτόπιων ελέγχων σε διαβαθμισμένους χώρους των εταιρειών τηλεπικοινωνίας, ακόμη και σε εγκαταστάσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.
 

 3. Μάθαμε κάτι καινούργιο για τις θέσεις του ΔΝΤ; Παίζει κάποιο υπόγειο παιχνίδι εις βάρος της χώρας, όπως αφήνει να εννοηθεί η κυβέρνηση ή είναι οι πάγιες θέσεις του;

Το ΔΝΤ παίζει το ρόλο του κακού «βασανιστή» και οι Ευρωπαίοι κάνουν τους «καλούς». Και τα δύο μέρη όμως ουσιαστικά συνεννοούνται για αυτούς τους ρόλους. Το θέμα είναι τι κάνει η κυβέρνηση για να ξεφύγει από την μέγγενη. Δυστυχώς η κωμικοτραγική διαπραγμάτευση του διδύμου Βαρουφάκη -Τσίπρα φόρτωσε στον ελληνικό λαό ένα καταναγκαστικό δάνειο 86 δις ευρώ που - όπως αναφέρει ρητά η συμφωνία της 14ης Αυγούστου 2015 που ψηφίσαμε υπό την απειλή των όπλων τύπου Grexit - θα επιβαρύνει τον Ελληνικό Λαό για τα επόμενα 32 χρόνια!  Στην πραγματικότητα η συγκυβέρνηση ΔΝΤ και Ευρωζώνης παίζει παιχνίδια σε βάρος του Ελληνικού Λαού και καθορίζει τις τύχες του και η διακοσμητική ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει πιστά την κοινή αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΔΝΤ και Ευρωζώνης.

 4. Έρχονται νέα σκληρά μέτρα. Θα αντέξει ο ελληνικός λαός;

Και φυσικά, όχι, γιατί ο Ελληνικός Λαός τα τελευταία χρόνια έχει υποφέρει όσο δεν πάει και βρίσκεται πια στα όρια του.  Μισθωτοί και συνταξιούχοι έχουν χάσει μεγάλα ποσά από τα εισοδήματά τους, χιλιάδες μαγαζιά, βιοτεχνίες και βιομηχανίες έχουν κλείσει και η ανεργία θεριεύει. Τα νέα μέτρα που έρχονται μέσα στον Απρίλιο θα είναι η χαριστική βολή. Η αύξηση των φόρων θα βαθύνει και άλλο την ύφεση και θα δημιουργήσει και νέες στρατιές ανέργων. Οι επερχόμενες περικοπές στα αναπηρικά επιδόματα θα οδηγήσουν τους Ανάπηρους σε πλήρη εξαθλίωση.

5. Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση με το προσφυγικό - μεταναστευτικό.  Πως κρίνετε τους χειρισμούς της κυβέρνησης; Διασφαλίζεται η εθνική μας κυριαρχία;

Το τονίζω, για μια ακόμη φορά, όσο σκληρό και αν είναι. Αυτοί που διαχειρίζονται το προσφυγικό είναι και ανίκανοι και επικίνδυνοι. Δεν είναι ικανοί να διαχειριστούν ούτε άδεια ΑΠΟΘΗΚΗ! Πώς να διασφαλισθεί η εθνική μας κυριαρχία, όταν στις θάλασσές μας περιπολούν οι ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με δική μας πρόσκληση;

 6. Έχετε καταγγείλει τον ύποπτο ρόλο των ΜΚΟ. Τι κρύβεται πίσω από αυτές;

Στις 5 Απριλίου κατέθεσα στη Βουλή των Ελλήνων Ερώτηση για τον ύποπτο ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.). Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2011, σε έλεγχο που διενήργησε η Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων, διαπιστώθηκε ότι διάφορες Μ.Κ.Ο. είχαν λάβει από διάφορα υπουργεία και οργανώσεις ποσά που ξεπερνούσαν το ποσό των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Τους τελευταίους μήνες έχουν ξεφυτρώσει σε ολόκληρη τη χώρα άπειρες Μ.Κ.Ο. για να «συνδράμουν» τους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, ζήτησα από τα αρμόδια υπουργεία να ενημερώσουν το Σώμα και τον Ελληνικό Λαό για τον ακριβή αριθμό, την ονομασία και την έδρα των Μ.Κ.Ο. που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και συμμετέχουν στην προσπάθεια επίλυσης του προσφυγικού προβλήματος καθώς και για τα ακριβή στοιχεία των διοικούντων-ιθυνόντων και την προέλευσή τους, τη χρηματοδότηση που λαμβάνουν, τους φορείς που τις χρηματοδοτούν και τα κονδύλια που  διαχειρίζονται. Ζήτησα, επίσης, ενημέρωση για το πόσες εξ αυτών έχουν ελεγχθεί μέχρι σήμερα ως προς τη δράση, την οικονομική διαχείριση και τους πραγματικούς σκοπούς που εξυπηρετούν.

 7. Βλέπετε άμεσα εκλογές; Πως κρίνετε τη διακυβέρνηση Τσίπρα;

Εκλογές έγιναν πριν από 6 μήνες. Δεν είμαι το Μαντείο των Δελφών για να κάνω προβλέψεις! Η κυβέρνηση Τσίπρα, στη μεγάλη της πλειοψηφία, αποτελείται από ανίκανα πρόσωπα και Αλεξιπτωτιστές - που τους άνοιξε την πόρτα ο κ. Τσίπρας και μπήκαν- οι οποίοι λένε, καθημερινά, ότι τους κατέβει. Η κυβέρνηση έχει υποβαθμίσει το Κοινοβούλιο, όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια, και, καθημερινά, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να διασύρουν τη λέξη «ΑΡΙΣΤΕΡΑ». Τα οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν είναι ικανό ούτε να κρατήσει τα λογιστικά βιβλία σε μπακάλικο του συνοικισμού Πετρομαγούλα Ορχομενού στο Δήμο Βοιωτίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: