Σε έκθεσή της για το ευρώ η Goldman Sachs αναφέρεται σε αναζωπύρωση των εντάσεων ανάμεσα στην Ελλάδα το ΔΝΤ και την Γερμανία, κάνοντας μάλιστα λόγο για "επιστροφή του Grexit”. Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως η κόντρα Ελλάδας – πιστωτών θα κορυφωθεί με ορίζοντα την 20η Ιουλίου, οπότε η χώρα καλείται να αποπληρώσει χρέος ύψους 2,2 δις. ευρώ προς την ΕΚΤ.( Η "καλή" τράπεζα κάνει εδώ λάθος αφού τοστους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο, η Ελλάδα υποχρεούται να αποπληρώσει χρέος 11 δις και όχι μόνο 2,2 δις ευρώ όπως έχουμε αποκαλύψει και απεικονίζεται ανάγλυφα στο ιστόγραμμα από το Bloomberg που παραθέτουμε εδώ)

Στην έκθεσή της η G.S.επισημαίνει ότι, το ΔΝΤ εξακολουθεί να ζητά μεγάλη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ενώ αμφισβητεί και πάλι την συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας και καθυστερεί την  ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Ωστόσο, σημειώνει η Goldman, μια σημαντική μείωση του ελληνικού χρέους είναι πολιτικά μη αποδεκτή από την Γερμανία και πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης.( Πρόκειται για τη γνωστή αντίθεση στα πλάισια του πολέμου νομνισμάτων που έχουμε επανειλημμένα αναδείξει).
"Παρότι η Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό δεν αποτελεί συστηματικό κίνδυνο για την ευρωζώνη και μια τέτοια συζήτηση δεν συνιστά είδηση για τους επενδυτές, εντούτοις είναι σημαντικό να λάβει κανείς υπόψη πως οι πολιτικές εντάσεις πιθανότατα θα κορυφωθούν τους επόμενους μήνες”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο οίκος, ενώ προσθέτει πως "Καθώς παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις και αυξάνονται τα αρνητικά δημοσιεύματα, οι επενδυτές ενδέχεται να απομακρυνθούν προσωρινά από το ευρωπαϊκό νόμισμα το δεύτερο τρίμηνο του έτους”.