27 Απρ 2016

Public Issue : Αυξάνεται το ρεύμα του Grexit και της δραχμής

Λιγότεροι είναι οι Έλληνες που θεωρούν πως η οικονομική κατάσταση της χώρας θα επιδεινωθεί σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, φανερώνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue.Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το μερίδιο των Ελλήνων που εκτιμά πως η οικονομία της Ελλάδας θα αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις εκτός της ζώνης του ευρώ, μειώθηκε στο 49% από το 64% που είχε καταγραφεί σε έρευνα της ίδιας εταιρείας δημοσκοπήσεων τον Νοέμβριο του 2015.



Επίσης μειώθηκε το ποσοστό σε 60% από 71% τον Μάρτιο όσων πιστεύουν πως οι πρόωρες εκλογές δεν είναι απαραίτητες. Αυξήθηκε το μερίδιο σε 38% από 25% τον Μάρτιο όσων υποστηρίζουν πως οι πρόωρες εκλογές είναι μάλλον απαραίτητες.
Καταγράφεται αύξηση του ποσοστού όσων πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας θα βελτιωθεί με νόμισμα τη δραχμή σε 30% από 21% τον Νοέμβριο του 2015.
Το 14% των ερωτηθέντων δε εκτιμά ότι η έξοδος από το ευρώ δεν θα έχει καμία διαφορά, αυτό υποστήριζε το 9% τον Νοέμβριο του 2015.
Με βάση την έρευνα το 88% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα πάει σε λάθος κατεύθυνση, ενώ το 75% αναμένει επιδείνωση του οικονομικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: