15 Μαΐ 2016

Κατασχέσεις κατοικιών και τραπεζικών καταθέσεων για τελεσίδικες οφειλές προς το δημόσιο από 500 ευρώ




Έχει χάσει πλέον κάθε μέτρο το κατοχικό καθεστώς που κυβενά τη χώρα με τη χλαίνη της ευρωραγιάδικης ψευτοαριστεράς και την ουσιατική σύμπλεση της ευρωλαγνικής κεντροδεξιάς και λοιπων κοινοβουλετικών συστημικών  αποκομάτων. Από τώρα και στο εξής, παύει πλεόν η προστασία της πρώτης κατοικίας από το νόμο Κατσέλη, ενώ η Εφορία μπορεί να κατάσχει τραπεζικούς λογαριασμούς μέχρι και 500 ευρώ ( ! ) για τελεσίδικες οφειλές προς το δημόσιο. 

Η άρση των απαγορεύσεων των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση από την 1η Νοεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ενεργοποιηθεί σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων οφειλετών του Δημοσίου όλα τα κατασχετήρια που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. προς τις τράπεζες. Έτσι, όσα χρηματικά ποσά έχουν κατατεθεί  από την 1η-11-2015 σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου δεσμεύονται πλέον αυτόματα από τις τράπεζες και κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου.

Βέβαια, η ευρωραγιάδικη ΠΦΑ, με τη σύμφωνη γνώμη των ξένων αφεντικών, θα προχωρήσει σταδιακά σε κατασχέσεις ώστε να μη δημιουργηθούν απότομες μαζικές αντιδράσεις. Θα μας τα πάρουν όλα σταδιακά όπως κόβεται το σαλάμι σε φέτες, δόξα να έχει το άγιο ευρώ, ο μαζοχιμός, η ανοησία και η προβατοποίηση των Ελλήνων. Εδώ αναρωτιέται κανείς αν υπήρχε ποτέ στο παρελθόν στην εποχή της δραχμής, αλλά ακόμα και σε περιόδους πολέμων και εμφυλίων, παρόμια τραγική κατάσταση. Και όμως, υπάρχουν ακόμα κρετίνοι που, χωρίς να συμμετέχουν στο συστημικό καθεστώς, δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται και τολμούν οι ανεγκέφαλοι να μέμφονται τη δραχμή και τις εποχές του χθές, που σε σχέση με το σήμερα ήτων η ημέρα με τη νύχτα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: