7 Μαΐ 2016

Ο Τσίπρας μετέτρεψε το όχι πάση θυσία στο ευρώ σε ναι, γιατί αυτές ήταν οι εντολές της Ουάσιγκτον


Ο Αλέξης Τσίπρας μετέτρεψε σε ναι το βροντώδες όχι πάση θυσία στο ευρώ του περσινού δημοψηφίσματος και συνεχίζει να πορεύεται στον ίδιο καταστροφικό δρόμο του μνημονιακού ευρωκολαστήριου. Το ερώτημα είναι γιατί γίνεται αυτό; Η εξήγηση είναι απλή όσο και δυσάρεστη. Ο "Πρώτη Φορά Αριστερός" Πρωθυπουργός, από καιρό τώρα έχει δείξει την προσήλωσή του στα κελεύσματα της Ουάσιγκτον, η οποία του διαμηνύει ότι πρέπει η χώρα να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ. Κι΄αυτό γιατί οι ΗΠΑ και κατά δεύτερο λόγο η Γαλλία, θέλουν μια αρκετά ισχυρή Γερμανία  ως ανάχωμα απέναντι στη Ρωσία, αλλά όχι πανίσχυρη, σε βαθμό που θα αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της Ουάσιγκτον.Αντίθετα, ο κύριος στόχος της σημερινής ηγεσίας της  Γερμανίας με τους Μέκελ-Σόϊμπλε επικεφαλείς, είναι η δημιουργία μιας  πανίσχυρης γερμανικής ευρωζώνης με αυστηρούς κανόνες και υπερτιμημένο νόμισμα, με στόχο την απόλυτη κυριαρχία και επεκτατική δυναμική του Βερολίνου. Στα σχέδιά του αυτά, δε χωράει σήμερα η Ελλάδα. Αν ανατρέψει τους αυστηρούς κανόνες της γερμανικής ευρωζώνης για την Ελλάδα, τότε θα πρέπει να κάνει το ίδιο για την Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και την ίδια τη Γαλλία. Και τα σχέδιά της θα ανατραπούν.
Ο Βόλφαγκ Σόϊμπλε επεδίωξε και επιδιώκει το Grexit για αυτούς τους λόγους που συντάσσονται με τη Γερμανοποίηση της βορειοκεντρικής Ευρώπης, κάτι που σε τελευταία ανάλυση δεν είμαστε εμείς που μπορούμε να ανατρέψουμε. Το γελοίο του θέματος είναι ότι, ο Αλέξης έκανε τη χειρότερη επιλογή για τη χώρα του, υπακούοντας στις βουλές και τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον, η οποία του προσέφερε αόριστες υποσχέσεις υποστήριξης. Γι΄αυτό και το Αμερικανοκρατούμενο ΔΝΤ, πιέζει τη Γερμανία για μερική αναδιάρθρωση του χρέους, κάτι δηλ. σαν τη χορήγηση ασπιρίνης στον άρρωστο.
Η έξοδος από την ευρωζώνη, προσωρινή ή μόνιμη, με προίκα 50 δις ευρώ και στήριξη για την υπο έκδοση νέα δρασχμή, όπως έχει προταθεί από το Βερολίνο,ήταν και είναι αναμφίβολα μια απείρως καλύτερη λύση απ’ αυτήν που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας. Το τρισχειρότερο δηλ. τρίτο και τώρα τέταρτο μνημόνιο του «πάση θυσία στο ευρώ», που προδικάζει μια πορεία απόλυτης φτωχοποίησης και υποτέλειας της χώρας. Αλλά αλοίμονο. Η κοινή λογική και ο πατριωτισμός έρχονται πίσω από το Γενιτσαρισμό του πολιτικοοικονομικού συστήματος που κυβερνά τη χώρα σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: