4 Μαΐ 2016

Το Γαϊδούρι του Χότζα και τα φτηνά κόλπα της ΦΠΑ

Ένας φτωχός χωρικός παραπονέθηκε στον Χότζα ότι έχει μεγάλη οικογένεια και μικρό σπίτι και δεν ξέρει πως να τα βολέψει. Ο Χότζας του λέει βάλε μέσα στο σπίτι και το γαϊδουράκι και την κατσίκα και την αγελάδα και τις τροφές τους. Ο χωρικός το έκανε και φυσικά δεν μπορούσαν ανασάνουν αυτός και η πολύτεκνη οικογένεια του. Τότε ο Χότζας του λέει βγάλε την κατσίκα,το γαϊδουράκι και την αγελάδα και θα δεις τι χώρο θα έχεις. 


Το έκανε ο χωρικός και αισθάνθηκε άνετα. Ένα παρόμοιο κόλπο σκαρφίστηκε η ΠΦΑ για να περάσει πολύ σκληρά μέτρα ύψους 5,4 δις εμφανίζοντάς τα ότι κοστίζουν 3,6 δισ. 


Απλά θα βάλουν τον πήχυ κάπως χαμηλότερα ψηφίζοντας μέτρα ύψους 3,6 δις, αλλά αν τα με΄τρα αυτά δε φτάσουν-που δε θα φτάσουν-για εξυπηρετηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών-θα έχουν ως αποκούμπι το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα των 5,4 δις. 


Έχει κανείς αμφιβολία ότι αυτό θα γίνει τελικά; Και έχουμε μέλλον για ακόμα χειρότερα μέτρα μπροστά μας, αφού όπως είπαμε οφείλουμε να ομνύουμε πίστη στο,Γενίτσαροι και Ραγιάδες, στο ιερό δισκοπότηρο του"ευρώ πάση θυσία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: