8 Μαΐ 2016

Η μνημονιακή "αριστερή" κυβέρνηση ως γνήσιος εκφραστής της παρασιτικής κεφαλαιοκρατίας

Νίκος Φακιολάς


Η στάση της "αριστερής" μνημονιακής κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους με περικοπές μισθών, συντάξεων, φοροσφαγή, καταρράκωση των εργασιακών δικαιωμάτων και της  κοινωνικής πολιτικής, αναδεικνύει το πραγματικό της πρόσωπο ως γνήσιου εκφραστή των συμφερόντων της παρασιτικής κεφαλαιοκρατίας και καταπιεστή των εργαζομένων και του λαού. Η κοινωνική γαλήνη στηρίζεται στην ισότητα συνθηκών ζωής και σεβασμού της αξιοπρέπειας όλων των πολιτών και όχι προνομίων σε λίγους.Η "αριστερή" κυβέρνηση έχει ενσωματωθεί στο  αστικό κράτος που παραδοσιακά καταφεύγει σε κάθε μέσο για να
δικαιολογήσει τον εκδηλούμενο αυταρχισμό του ταυτόχρονα σε πολλούς τομείς της κοινωνικής ζωής. Συκοφαντεί ή ψευδολογεί σε βάρος των εργαζόμενων ή των εκπροσώπων τους που δεν μπορούν να έχουν τη φινέτσα και ετυμηγορία των περιοδικών μισθοφόρων του. Χαρακτηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων με τις υπάρχουσες συνθήκες ως εξωπραγματικά  κι ανέφικτα και την επιθετικότητα του κράτους επιβαλλόμενη από τους τροϊκανούς υπαλλήλους. 

Επιστρατεύει κάθε σαθρό επιχείρημα, κάθε θεσμό και μέσο για να διατηρήσει την ιδεολογική υπεροχή και επικράτηση των απόψεων  της ηγετικής τάξης και να  κρατήσει τις λαϊκές μάζες στο σκοτάδι, την απαιδευσία και την απραξία, διότι, αν συνειδητοποιήσουν τη δύναμη και το ρόλο τους στην ιστορία μπορούν να ανατρέψουν τελικά τα πάντα.

Εξασκεί συγχρόνως ιδεολογική βία για να φορτώσει με ενοχές του πρωταγωνιστές λαϊκών συσπειρώσεων και κινημάτων ως υποκινητές  και υπαίτιους για την διατάραξη της κοινωνικής συνοχής ή οικιακής γαλήνης, αποσταθεροποίησης κι εκτροπής του πολιτεύματος και των «νόμιμα», με εκλογικά τεχνάσματα και υποσχέσεις, εκλεγμένων αστικών κυβερνήσεων.

Θρασείς εκπρόσωποι του κατεστημένου των κατοχικών ΜΜΕ προσπαθούν να φορτώσουν με ενοχές τους απλούς πολίτες ότι τάχα όλοι είναι συνυπεύθυνοι για την κρίση, την ανέχεια, τη διαφθορά, την υπερκατανάλωση και την εγκληματική ανεργία και αξίζει να τιμωρηθούν για το κατάντημα τους

 Όταν δεν επαρκούν αυτά τα μέσα, καταφεύγει στην απροκάλυπτη βία των κατασταλτικών μηχανισμών, που διαθέτει, για να καταστείλει στη γένεση του κάθε αυθόρμητο ή οργανωμένο λαϊκό κίνημα δυσαρεστημένων και καταπιεσμένων πολιτών.

Το αστικό, φιλελεύθερο κράτος επιμένει να λειτουργεί πιστά ως υπερασπιστής ενός κοινωνικού συστήματος που επιδίδεται άκριτα μόνο στην εξασφάλιση της κερδοφορίας των τραπεζών και γενικά του  κεφαλαίου αδιαφορώντας για οποιαδήποτε άλλη φυσική ή ανθρώπινη αξία. 

Παραθέτω απόσπασμα απόψεων του πρώην μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση που έχει αναρτήσει μια καλή μου φίλη στο facebook και τολμάει κάποιος αστοιχείωτος, υποθέτω χιουμοριστικά, να περιπαίξει. Υποθέτει κανείς ότι πρόκειται για μια κρίση ειλικρίνειας από άνθρωπο που αντικειμενικά γνωρίζει. « Θα έρθει μέρα, που η απληστία και η έπαρση της ιδιοκτησίας του πλούτου θα αποθηκευτεί στις τράπεζες, στις πολυεθνικές και σε τόσους λίγους, που οι πολλοί μη κατέχοντες θα ξεσπάσουν σε μια θεομηνία που θα κάνει τη ζωή των λίγων κατεχόντων ΚΟΛΑΣΗ». Πράγματι, προφητική άποψη που προηγείται των γεγονότων και της εποχής που διερχόμαστε.

Ο Νίκος Φακιολάς, είναι Διδάκτωρ κοινωνιολογίας
επίτ. Δ/ντής Ερευνών ΕΚΚΕ, Πανεπιστημικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια: