20 Μαΐ 2016

Φίλοι της ενημέρωσης, καμιά πρόταση υπάρχει;

Optimized-12938233_996411343786797_9042327238625932826_nΓράφει ο Θοδωρής Μεχλιζόγλου


Ακούω καθημερινά και ειδικά σε κάποια "αδέσμευτα" και "ανεξάρτητα" ραδιόφωνα που εκφράζονται όλοι "ελεύθερα", πολλούς "φίλους" δημοσιογράφους , να σχολιάζουν τα μέτρα που παίρνονται.
Όλοι ομονοούν ότι τα μέτρα είναι εξοντωτικά και εξαθλιώνουν τον Ελληνικό λαό. Ότι οι δανειστές μας ζητούν παράλογα πράγματα και ότι όλα αυτά οδηγούν σε μεγαλύτερη ύφεση και ότι δεν μπορεί έτσι να υπάρξει ανάπτυξη κ. λ. π.
Κάποιοι εξ΄αυτών μέμφονται τους εκάστοτε κυβερνώντες, γιατί άργησαν να πάρουν τα μέτρα και έτσι μεγαλώνει ο λογαριασμός και θα απαιτήσουν οι δανειστές να παρθούν κι άλλα. Δηλαδή τους μέμφονται γιατί άργησαν να εξαθλιώσουν πιο γρήγορα τον Ελληνικό λαό και να οδηγήσουν τη Χώρα σε μεγαλύτερη ύφεση, από τη στιγμή που οι ίδιοι άνθρωποι , χαρακτηρίζουν απαράδεκτα τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές ,οπότε κι αν εφαρμοστούν ταχύτερα, εφ΄όσον  το χρέος ως προς το ΑΕΠ αυξάνεται διαρκώς , τόσο πιο γρήγορα θα μας ζητήσουν να πάρουμε ακόμα περισσότερα. Παράνοια;
Και η ενναλακτική πρόταση, ποια είναι ρε λεβέντες; Εμείς έχουμε τοποθετηθεί με σαφήνεια, υπέρ της εξόδου από την Ευρωφυλακή. Η δική σας ποια είναι; Βέβαια ,εκεί επικαλούνται κάτι που σπάνια τηρούν σε άλλα θέματα. Ότι η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να ελέγχει την εξουσία και όχι να κάνει προτάσεις, αλλά εκεί που τους βολεύει τα ξέρουν όλα και οι απόψεις και οι προτάσεις πέφτουν βροχή.
Βέβαια για να μην τους αδικώ όλους , έχω ακούσει και πρόταση να πάνε  όλοι μαζί σαν ομάδα, να διαπραγματευτούν. Σαν εθνική ομάδα.
Ερώτηση: ΠΟΙΟΙ; Τα μεγάλα εθνικά κεφάλαια με το υψηλό ανάστημα ,πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων ,που οι περισσότεροι είναι φυτευτοί από το σύστημα Βρυξέλλες-Ουάσιγκτον-Βερολίνο κι από την εγχώρια και ξένη οικονομική ολιγαρχία;
Ο Κούλης,ο εκλεκτός της Φράου;
Ο επαναστάτης Πρωθυπουργός μας, του ρεκόρ των δύο μνημονίων σε ένα χρόνο;
 Η Φώφη, που τη βάλαν γιατί δεν είχαν άλλον, συνταξιούχος από τα 45;
Ο υπάλληλος Σταύρος ,που φώναζε με αγωνία:( φέρτε μια συμφωνία ,ότι να΄ναι να την υπογράψω); 
Ο τρελοβασίλης , ο νέος λαγός του συστήματος;
Τον Πάνο δεν τον βάζω γιατί δεν θα μπορέσουν να τον ξεκολλήσουν από την καρέκλα.
Και μόλις φτάσουν αυτοί οι τρομεροί διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες ,θα τρίξουν τα τσιμέντα .Θα τρέχουν όλοι να κρυφτούν από το φόβο που θα προκαλέσουν ,αυτά τα ιερά τέρατα της πολιτικής.
Απλά  θα κάνουν πως διαπραγματεύονται, κι αφού τους φορτώσουν καμιά δεκαριά δις μέτρα και τους στείλουν πίσω να τα ψηφίσουν ως το βράδυ, θα πεθάνουν στα γέλια. Αυτό θα γίνει. Και γνωρίζουν  όλοι τι θα συμβεί , αλλά δήθεν όχι αυτοί που κάνουν την πρόταση, απλώς για να την κάνουν. Γιατί απλώς "φίλοι μου" δημοσιογράφοι , οι περισσότεροι δεν είσαστε απλώς με το σύστημα .Αρκετοί από σας, είστε το ίδιο το σύστημα.


Καληνύχτα.
 
Πηγή: https://kyensite.wordpress.com/













Δεν υπάρχουν σχόλια: