25 Μαΐ 2016

Bloomberg : μας δίνουν 11 δις μέχρι το Νοέμβριο από τα οποία τα 7,2 δις πάνε σε αποπληρωμή χρεών και τα 3,8 για χρέη του δημοσίου σε ιδιώτες

Οι δανειστές-βασανιστές βαράνε το ζουρνά και η ΠΦΑ χορεύσει καρσιλαμά και όχι μόνο.Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloberg, η Κομισιόν προτείνει την καταβολή δόσης σταδιακά μέχρι τον Νοέμβριο ύωους 11 δισ. ευρώ από τα οποία τα 7,2 δισ. ευρώ για την εξυπηρέτηση χρέους.3,8 δισ.για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς ιδιώτες κυρίως εισαγωγωγικών εταιρειών ! Δηλ. κανένα ποσό από το νέο δάνειο που με τους τόκους του θα μεγαλώσει το χρέος, δε θα χρησιμοποιηθεί για να παρασχεθεί ρευστότητας στη χειμαζόμενη Ελληνική οικονομία.

Όπως ανφέρσι το Bloomberg, οι τιμές των 10ετών ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου εκτινάχθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο 6 μηνών, μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων για την αξιολόγηση από την ελληνική Βουλή, ανέφερε το Bloomberg.

Ένα βασικό ερώτημα που θα αιωρείται πλέον είναι τι θα συμπεριλαμβάνει η συμφωνία για το χρέος, δεδομένων των μεγάλων αποκλίσεων μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ. Το δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται και σε ένα σχέδιο πρότασης για το χρέος. Σύμφωνα με το πρακτορείο, θα υπάρξει ένας συνδυασμός μέτρων για την επαναφορά του ελληνικού χρέους σε βιώσιμο επίπεδο. «Ενας κατάλληλος και σταδιακός συνδυασμός μέτρων διαχείρισης του χρέους (περιλαμβανομένου του ''κλειδώματος'' των σημερινών χαμηλών επιπέδων επιτοκίων), επέκτασης των περιόδων αποπληρωμής και των περιόδων χάριτος για το κεφάλαιο και τους τόκους, μαζί με άλλον μηχανισμό κερδών (σ.σ.: τη μεταφορά κερδών από τα ομόλογα της ΕΚΤ) θα επέτρεπαν στην Ελλάδα να φέρει σε βιώσιμο επίπεδο το χρέος της, αναφέρει η έκθεση των στελεχών της Κομισιόν», σημειώνεται.

Φυσικά τίποτα απο όλα αυτά δεν μπορεί να σώσουν τον πνιγμένο που πιάνεται απ' τα μαλλιά του. Γιατί δεν είναι ποτέ δυνατό να καταβάλλονται από τη εξαϋλώμενη Ελλάδα, όπως και από πλούσιες χώρες ακόμα ετησίως, εξωφρενικά ποσά της τάξης των 27 δις ( 15% του ΑΕΠ) και 36 δις ( 20% του ΑΕΠ), όπως επέβαλλε το χθεσινό Eurogroup στους κυβερνώντες δοσίλογους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: