29 Μαΐ 2016

ΣόΊμπλε σε Τσίπρα : Eίναι η εφαρμογή... ανόητε!!!

Παναγιώτης Μυλωνάς

Κι ύστερα -για να γίνω συνήγορος και του διαβόλου- μας κακοφαίνεται τόσο πολύ που, κι ο Σόιμπλε, στη συνάντησή του στο  Νταβός, λέει στον Έλληνα Πρωθυπουργό, το: <<είναι η εφαρμογή... Ανόητε!!!>>...Συνειρμικά, μας έρχεται στο νου κ’ η αποστροφή απ’ το στίχο του «Εθνικού μας Ύμνου»: <<...δεν είν' εύκολες οι θύρες / όταν η χρεία τες κουρταλεί...>> (Δ. Σολωμός).Αλλά και το: <<Άσπρη γάτα, κόκκινη γάτα, καλή… γάτα είναι αυτή που πιάνει ποντίκια>>!!! (Αλήθεια. Ποιός είπε αυτό το: "Άσπρη Γάτα ή Κόκκινη Γάτα, Καλή Γάτα είναι αυτή που πιάνει Ποντίκια";;; Μήπως ο Μάο Τσε Τουγκ ή ο Τενγκ Σιάο Πιγκ;;;  Έτσι. Για να πιάσω "πόστο", απ' αριστερά...).


Αναλογίζομαι συναφώς και πάνω στο υπαρξιακό ερώτημα: <<Πόσο "αριστεροί" ή "αδαείς", είναι όλοι όσοι σατιρίζουν, υποτιμούν ή -αφελώς- υποθάλπουν: την "φοροδιαφυγή της τυρόπιτας", τις παραοικονομικές πρακτικές του κάθε "φτωχοδιάβολου" ή την παροιμιώδη αναποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, απέναντι και συγκριτικά με την αξιοποίηση της "Λίστας Λαγκάρτ" και των συναφών θεμάτων; Ας αναρωτηθούμε…>>.  Βεβαίως, όλα έχουν το βάρος που τους αναλογεί.

Ας συγκρίνουμε όμως το αναλογούν βάρος και στα ακόλουθα ενδεικτικά παραδείγματα, όπως π.χ.:α) Σύμφωνα και με την πρόσφατη αδιαμφισβήτητη παρατήρηση των "Θεσμών" του «Κουαρτέτου», το 55% των υπόχρεων φόρου στη χώρα μας, είναι εκτός οποιασδήποτε "φορολογικής βάσης", για τον υπολογισμό του αναλογούντος φόρου τους,

β) Η ένταξη, επίσης, των πρατηρίων καυσίμων, στο "Σύστημα Ελέγχου Εισροών - Εκροών" -για την πάταξη της λαθρεμπορίας στα καύσιμα, ύψους 2 δις Ευρώ ετησίως- έγινε δύο χρόνια μετά το Νόμο και μόνο μετά απ' τη διαπίστωση ότι, το "Σύστημα" αυτό, συνδεόταν με το "Πουθενά"…

γ) Η υποτιμολόγιση, εξ άλλου κι η εισφοροδιαφυγή των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, ακόμα και τώρα, στον Τουριστικό τομέα –ο οποίος σημειώνει απανωτά ρεκόρ αφίξεων- καλά κρατεί…,

δ) Η επέκταση, ειδικά, της διακίνησης του "λαθραίου τσιγάρου" -όπου, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη που παράγγειλε η "Ένωση Μικροπωλητών & Περιπτερούχων"- κόστισε στον κλάδο, την απώλεια 50.000 θέσεων εργασίας και απώλεια δημόσιων εσόδων, μεγαλύτερη του ενός δις Ευρώ, ετησίως και

ε) Την ίδια στιγμή, η αξιοποίηση της "Λίστας", τα δύο τελευταία χρόνια, παλεύει να αγγίξει τα 200 εκατομμύρια Ευρώ, αλλά ολοκληρώνεται ήδη η απόδοσή της, ως έσοδο μιας χρήσης.

Βάλτε με το νου σας, λοιπόν, ότι: το "ανεξέλεγκτο Πάρτι του λαθραίου τσιγάρου", στην Πατησίων (στην πρώην "Ανωτάτη Εμπορική Σχολή"), δίνει το ΣΗΜΑ, τόσο Πανελληνίως, για τον "Παράδεισο του παρεμπορίου" και για όλα τα είδη, όσο και διεθνώς, όπου, οι απόκληροι του "υπόλοιπου τρίτου κόσμου", παίρνουν το μάθημα και διαδίδουν -μέσω "i phone"- ότι: οι μόνες σίγουρες ευκαιρίες βιοπορισμού τους στην Ευρώπη, είναι μόνο στην καταχρεοκοπημένη Ελλάδα... Κατά τα άλλα, εφαρμόζουμε "Συμφωνίες" ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών, χωρίς αυτό όμως να αποτρέπει -ούτε κατ’ ελάχιστο- και τη ραγδαία μετανάστευση -ταυτόχρονα- των νέων Ελλήνων επιστημόνων, προς τη Βόρεια Ευρώπη, κυρίως..
.
Και η «Λερναία Ύδρα» της διαφθοράς στη χώρα, που συνεχίζεται σχεδόν απτόητη, είναι η κυριότερη υπεύθυνη και για τα νέα μνημονιακά μέτρα που έρχονται. Αλλά κυρίως, ανόητη -πράγματι- κι ακατανόητη, επίσης, είναι και παραμένει: η ΜΗ άμεση διεκδίκηση των «Κατοχικών Αναγκαστικών Δανείων».

Η δε φράση του Βόλφγκανγκ. Σόιμπλε: "είναι η εφαρμογή ...ανόητε" (ως "ρητορική" -έστω- απάντηση. στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, για τις θυσίες των "Μνημονίων"), δεν είναι ένα απλό ατόπημα η μια λεκτική αστοχία του "Γερόλυκου" της "Γερμανικής Ευρώπης". Αντίθετα. Αποτελεί ένα χαρακτηριστικά εξευτελιστικό ποδοπάτημα -απ' την «μπότα» του "Δ΄ ΡΑΙΧ"- στο πρόσωπο της καθημαγμένης -απ' τα "Μνημόνια" του εξανδραποδισμού της- και υποτελούς χώρας. Σε ένα σκηνικό όπου, με το ρόλο του επικεφαλής ενός δουλικού προτεκτοράτου, ο Πρωθυπουργός, "Χαιρετά" –σιωπηρά, παθητικά και μοιρολατρικά- ως μελλοθάνατος, τον "Καίσαρα" Σόιμπλε!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: