14 Μαΐ 2016

Φοβερή δήλωση ΣόΙμπλε : Με το Grexit τα πράγματα θα γίνονταν καλύτερα την αμέσως επόμενη ημέρα

Τραγική δήλωση Σόιμπλε: Το Grexit είναι σαν την απόπειρα δολοφονίας μου!

«Κάποιος σε πυροβολεί και βρίσκεσαι στο έδαφος. Αλλά, την ίδια ώρα, η κατάστασή σου συνεχίζει να βελτιώνεται και γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα» ανέφερε ο Βόλφαγκ Σόϊμπλε, παραλληλίζοντας την προσωπική του περίπτωση με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη την οποία θεωρεί ως την καλύτερη λύση. Η σχετική ανφορά έγινε σε συζήτηση του με δημοσιογράφους της εφημερίδας Handelsblatt, η οποία διοργάνωσε δείπνο προς τιμήν του.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στον Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας ότι, προσπάθησε να τον πείσει για τις θετικές προοπτικές του Grexit όπως έκανε και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο παλαιότερα χωρίς επιτυχία. Στην προσπάθεια του να πείσει τους "Αμερικανόπληκτους" συνομιλητές του ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν η καλύτερη λύση, αναφέρθηκε στην προσωπική του ζωή και συγκεκριμένα στην επίθεση που τον άφησε ανάπηρο.
"Ένα Grexit θα ήταν ένα τρομερό βήμα, αλλά τα πράγματα θα βελτιώνονταν την αμέσως επόμενη ημέρα. Το βίωσα αυτό στη δική μου περίπτωση. Κάποιος σε πυροβολεί, και βρίσκεσαι πεσμένος στο έδαφος. Αλλά την ίδια ώρα, η κατάστασή σου συνεχίζει να βελτιώνεται, και γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα», είπε ο κ. Σόιμπλε.

Στο σημείο αυτό και ερωτηθείς σχετικά με τον αν θα προτιμούσε ένα τρομερό τέλος, αντί για... τρόμο χωρίς τέλος, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει να δώσουν μια ευκαιρία στην Ελλάδα η οποία, όπως τόνισε, έχει σημειώσει πρόοδο. Ωστόσο, προειδοποίησε πως αν τα πράγματα με την Αθήνα δεν εξελιχθούν καλά, τότε θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Μεταξύ άλλων, στο δείπνο της «Handelsblatt» ο Σόϊμπλε ανέφερε ότι, το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ξοδεύει περισσότερα απ' όσα κερδίζει. Γι' αυτό πρέπει να μιλήσουμε στους Έλληνες για το πώς θα πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί διαφορετικά πρόκειται για "απύθμενο πηγάδι". Μπορείς να ρίξεις μέσα όσο κρασί θες, αλλά απλώς θα εξαφανιστεί. Αυτό δεν θα είχε νόημα».Τέλος, ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι αν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος είναι θετικά, δεν θα υπάρξει κούρεμα.

Η εφημερίδα δημοσίευσε τις αναφορές αυτές του Βόλφαγκ Σόϊμπλε, προφανώς ύστερα απο συνενόηση με τον ίδιο, αφού αποτελούν πολύ σημαντικές δηλώσεις ενός ανθρώπου που κατέχει καίρια θέση στην Ευρωζώνη. 

Όταν ο συγκεκριμένος άνθρωπος υποστηρίζει με τόσο χαρακτηριστικό τρόπο τις θετικές προοπτικές ενός Grexit, αναρωτιέται κανείς, ποιά  είναι τα αντεπιχειρήματα των ευρωραγιάδων που μπορούν να αντιπαρατεθούν στη θέση αυτή. Μήπως ότι, ο Σόϊμπλε τα λέει αυτά σκόπιμα γιατί κατά βάθος θέλει να μας καταστρέψει ; Αλλά αν βγούμε απο την ευρωζώνη που ελέγχει απόλυτα ο ίδιος, τι όφελος θα είχε η χώρα του και η πολιτική του ; Αστεία πράγματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, τα κατοχικά Ελληνικά ΜΜΕ υποβάθμισαν τη δήλωση αυτή, όπως κάνουν για κάθε σχετική δήλωση ή πληροφορία που δεν ευνοεί την παραμονή της χώρας μας στην ευρωφυλακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: