29 Μαΐ 2016

Προκλητική ανηθικότητα : Ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτηση τη δυνατότητα ιδιοκτησίας off-shore εταιριών για πολιτικούς

Πολιτική θύελλα έχει ξεσηκώσει η αποκάλυψη από το Πρώτο Θέμα για την προκλητική κυβερνητική τροπολογία που επιτρέπει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας να έχει offshore εταιρείες, φορολικούς παράδειςους δηλ. όπου μπορεί να κρύβει τα εισοδήματά του χωρίς να φορολογείται. Το προκλητικό τερατούργημα της χωρίς ήθος "αριστεράς", κρύφτηκε μέσα στο άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου των 7.500 σελίδων που ψηφίστηκε την περασμένη Κυριακή. Το άρθρο-απάτη προβλέπει πως υπουργοί, βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι, μπορούν πλέον να μετέχουν σε εξωχώριες εταιρίες  αρκεί η έδρα τους να είναι σε «φορολογικά συνεργάσιμες» χώρες, ακόμα και αν οι χώρες αυτές χαρακτηρίζονται από το υπουργείο Οικονομικών ως «φορολογικοί παράδεισοι», όπως οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι, τα Νησιά Κέιμαν, Τζέρσεϊ, οι Βερμούδες κ.ά. όπου τα εισοδήματα φορολογούνται από 50% εως 100% χαμηλότερα σε σχέση με το αν θα φορολογούνταν στην χώρα μας. Δίνει μάλιστα άφεση αμαρτιών σε κάποιους που ενδεχομένως δεν ήταν εως τώρα «νόμιμοι» και κινδύνευαν να έχουν
αυστηρές συνέπειες γι’ αυτόν το λόγο καθώς όπως αναφέρουν και έγκριτοι νομικοί, η διάταξη θα έχει στην εφαρμογή της αναδρομική ισχύ.

Σημειώνεται ότι, το επίμαχο άρθρο 178 του πολυνομοσχεδίου τροποποίησε τον νόμο του 2003 ο οποίος προέβλεπε γενική απαγόρευση συμμετοχής σε εξωχώριες εταιρείες και ποινές φυλάκισης, χρηματικά πρόστιμα και έκπτωση από δημόσια αξιώματα.  Αυτός ήταν ο λόγος μάλιστα που παραιτήθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Βερνίκος από Υπουργός επί ΝΔ, αμέσως μόλις μετά την ορκωμωσία του, ο ίδιος ανακάλυψε την επίμαχη διάταξη και με δεδομένο ότι ίδιος είχε παρόμοια εξωχώρια εταιρεία για τις ναυτιλιακές του επιχειρήσει, ζήτησε να μη συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Η επίμαχη ΄αριστερή" διάταξη έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με την ουσία και το πνεύμα των μη δεσμευτικών συστάσεων της Ομάδας Κρατών Κατά της Διαφθοράς (Greco) του Συμβουλίου της Ευρώπης προς την χώρα μας που ζητούσε να υιοθετηθούν κανόνες για τον περιορισμό της διαφθοράς του πολιτικού προσωπικού και να υπάρξει ουσιαστικότερος έλεγχος των «πόθεν έσχες» τους. Σε κάθε περίπτωση έγκριτοι νομικοί αναφέρουν  πως οι συστάσεις της Greco «ούτε ως φύλλο συκής δεν μπορούν να λειτουργήσουν για την αλλαγή που επέφερε η κυβέρνηση».

Είναι προφανές ότι με την πονηρή διάταξη ξεπλένονται ζάμπλουτοι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν ήδη ή προτίθενται να δημιουργήσουν εξωχώριες εταιρείες για να κρύψουν τον μεταμοντέρνο "αριστερό"πλούτο τους. Πρόκειται για το "ηθικό πλεονέκτημα" της Πρώτης Φορά Αριστεράς που λέγαμε...


Δεν υπάρχουν σχόλια: