Γιώργος Κράλογλου 
Το θρίλερ και οι σκηνές τρόμου παίχθηκαν, ευτυχώς, μόνο στην κοινοβουλευτική ομάδα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οφείλουν να προχωρήσουνε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος... Εκεί όμως που σε πιάνει η ψυχή σου... είναι η προτροπή του Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο να προετοιμάζονται για ανασυγκρότηση της οικονομίας.Γιατί σε ό,τι αφορά την κοινοβουλευτική του ομάδα μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα.Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φτιάξουν και
να σερβίρουν, στους οπαδούς τους,  ένα νέο μύθο τώρα που έπεσε οριστικά η αυλαία στο θέατρο του προγράμματος των "θα" του ΣΥΡΙΖΑ στην ΔΕΘ του 2014 καθώς η προοπτική της αξιολόγησης και η συμφωνία επιβάλλουν όρια στα αριστερά ψέματα και την μυθοπλασία του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τα όρια που σχηματοποίησε το προχθεσινό Eurogroup και θα επικυρώσει η συμφωνία της 24ης Μαΐου, με τον "κόφτη", τις δόσεις δανείου, το ΔΝΤ, τον Σόιμπλε, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη μείωση κράτους και την απειλή... για τέταρτο μνημόνιο.
Όταν περιμένεις να πάρεις (έστω και με το σταγονόμετρο) 86 δισ. ευρώ και να σταθείς ως Πολιτεία οι μύθοι και τα "θα" πρέπει να είναι και προσεγμένα και μετρημένα. 
Και επειδή με το "στενό κολάρο" της συμφωνίας του τρίτου μνημονίου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περιθώριο μόνο για ένα μύθο που τίποτε να μην εξηγείται με σαφήνεια ρίχνεις το σύνθημα "...Προχωράμε στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος..." και είσαι μέσα... χωρίς υποσχέσεις και χωρίς ψέματα. 
Πουλάς τον ΟΛΘ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ΕΥΔΑΠ, τις παραλίες, τις μαρίνες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια αλλά λες τα έχει ανάγκη ο τόπος...
Βουτάς τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων και λες έγιναν θυσία στις ανάγκες του τόπου και ο ΣΥΡΙΖΑ ήλθε για να φτιάξει αυτά που χρειάζεται ο τόπος...
Επιτρέπεις τις ομαδικές απολύσεις και παραδίδεις στα κοράκια τα κόκκινα δάνεια της πρώτης κατοικίας (Ιανουάριος του 2018), με λύπη και αριστερό σπαραγμό..., αλλά προς τα έξω επιμένεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε άλλη μια ανάγκη που είχε ο τόπος...
Έως εδώ καλά και τίποτε δεν επιτρέπεται να μας ξαφνιάζει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στον δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ και αντέγραψε πιστά και η Ν.Δ. Μην ξεχνάμε ότι ο ΕΝΦΙΑ του Σαμαρά δικαιολογήθηκε... ως φόρος δικαιοσύνης που είχε ανάγκη ο τόπος και η κοινωνία. 
Αρχίζεις όμως να τρελαίνεσαι όταν ο Τσίπρας, με σύμβουλο στρατηγικής τον Καρανίκα, μιλάει για ανασυγκρότηση της οικονομίας και της παραγωγικότητας στον τόπο...
Ανασυγκρότηση της παραγωγικότητας με Καρανίκες και άλλους καφενόβιους... που ίσως θα δούμε σε πιθανότατο ανασχηματισμό.
Η οικονομία όμως δεν σηκώνει ούτε "σανό" ούτε μπουρδολογία, ούτε αυταπάτες. Έχει τόσο σκληρούς κανόνες που δεν ανατρέπονται με λόγια και με μαρξιστικά ξόρκια...
Συνεπώς και η οικονομία και της Ελλάδας, σύντροφοι, ανεξάρτητα από την κρίση και τις έκτακτες ανάγκες της βαδίζει επίσης με κανόνες που τους επιβάλλει είτε μας αρέσει είτε όχι. 
Προς τούτο ορθότατα αναδιπλώθηκε ο Σκουρλέτης, στην επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, όταν έχανε το έδαφος κάτω από τα πόδια του με το  κλείσιμο πέντε βιομηχανικών συγκροτημάτων και την αποβιομηχάνιση να φουντώνει και πάλι.
Ποια ανασυγκρότηση αναζητά ο Αλέξης Τσίπρας όταν οι ανάγκες της οικονομίας μας είναι σαφείς και συγκεκριμένες που αν δεν καλυφθούν θα βλέπουμε ένα προς ένα τα παραγωγικά συγκροτήματα να κλείνουν ή να αλλάζουν έδρα και σε δεύτερη φάση να μεταναστεύουν πλήρως.
Αυτά δεν θα αργήσουν. Τα πρώτα χαμπέρια ίσως έλθουν μέσα στο 2016 και θα κάνουν πάταγο αν κάτι δεν αλλάξει...
Η οικονομία μας στο σημείο που βρίσκεται έχει τρεις συγκεκριμένες ανάγκες. Αναπτυξιακό φορολογικό περιβάλλον με μακρόχρονη σταθερότητα. Περιορισμό του κράτους μόνο στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή της νομοθεσίας. Και ιδιωτικές επενδύσεις πάνω από 200 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη 5ετία για απορρόφηση της φρικτής ανεργίας. 
Όλα αυτά απαιτούν "στοίχημα". Τόλμη από τις κυβερνήσεις. Όραμα από τα κόμματα. Συναίνεση της κοινωνίας. Αξιοπιστία με πολιτική σταθερότητα. Και κυβέρνηση να παρακολουθεί τους κανόνες της οικονομίας χωρίς να επιβάλλει τις ανοησίες της με τα βλακωδέστατα "success stories" σαν αυτά που ακούμε από το 2005 μέχρι το 2015 από την Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και τώρα δείχνει να προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.