1 Ιουν 2016

Απελπισία και οργή για τη φοροκαταιγίδα: Σε λίγο δεν θα μπορούμε να φάμε

Κραυγή αγωνίας από τους εξουθενωμένους πλέον πολίτες, από τα αλλεπάλληλα μέτρα της κυβέρνησης.
Καταστηματάρχες, συνταξιούχοι και άνεργοι εκφράζουν τον φόβο τους, για το τι μέλλει γενέσθαι στην καθημερινότητά τους μετά και την τελευταία αύξηση του ΦΠΑ καθώς από σήμερα αυξάνεται από το 23% στο 24%.
Σε απόγνωση χιλιάδες επιχειρηματίες, λένε ότι η αύξηση των φόρων θα επιβαρύνει τις επιχειρήσεις τους. «Αυτό θα καταλήξει στο να έχουμε μείωση στο εργατικό δυναμικό. Δεν θα αντέξουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα», τονίζουν.
Οι επιχειρηματίες από το πρωί έχουν ήδη προσαρμόσει τις ταμειακές μηχανές τους αν και οι
περισσότεροι, όπως λένε στο protothema.gr, έχουν αποφασίσει να μην μετακυλήσουν το κόστος στα προϊόντα, αλλά να το απορροφήσουν οι ίδιοι.
«Σίγουρα θα απορροφήσουμε και αυτό το 1%, αλλάζει πολύ η ψυχολογία του κόσμου. Γενικότερα θα αλλάξουν πολλά πράγματα, θα ανέβουν όλα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν πάει άλλο, δεν θα μείνει κανένας. Το να ακριβαίνεις τον ΦΠΑ, είναι αποδεδειγμένο ότι δεν φέρνει έσοδα», σημειώνει στην κάμερα του protothema.gr ιδιοκτήτης καταστήματος.
«Για εμάς δεν έχει αλλάξει τίποτα, απλώς θα λείπει από την τσέπη μας 1% το χρόνο βάση του τζίρου που κάνουμε. Την αύξηση θα την απορροφήσουμε εμείς. Να σταματήσει εδώ όμως, μην πάει η αύξηση 50%. Εμείς βγαίνουμε μπουσουλώντας», λέει άλλος ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης.
Για ακόμη μια φορά το μεγαλύτερο κόστος από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ θα το υποστούν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι κάθε μήνα βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται. Ακόμη και μικρά καθημερινά πράγματα, όπως η βόλτα για ένα καφέ, τους φαίνεται πλέον δύσκολη.

«Ούτε καφεδάκι δεν θα μπορούμε να πιούμε», λένε συνταξιούχοι που τονίζουν ότι η αύξηση του ΦΠΑ είναι ουσιαστικά άλλη μια μείωση στις συντάξεις τους.
«Αυτοί εδώ είναι χειρότεροι από τους άλλους, γιατί άλλα λέγανε και άλλα κάνουν», λένε στην κάμερα του protothema.gr.
«Έτσι όπως το πάνε σε λίγο θα βλέπουμε τα τρόφιμα και δεν θα μπορούμε να τα φάμε», προσθέτουν.
«Να τα πάρουν πίσω όλα αυτά που βάζουν, δούλεψα 37 χρόνια, μου κόβουν λεφτά αλλά σαν κι αυτούς, γύφτος δεν θα καταντήσω. Να τα πάρουν πίσω και όλοι αυτοί να λογοδοτήσουν», λέει συνταξιούχος του δημοσίου.
«Τα νέα μέτρα τα βλέπουμε αρνητικά φυσικά, με τον νέο ΦΠΑ θα σταματήσουμε να αγοράζουμε προϊόντα, άρα θα σταματήσουν να εισπράττουν, άρα θα είναι μείον το κράτος», δηλώνει συνταξιούχος.
«Τα νέα μέτρα μας φαίνονται χάλια, τα βγάζουμε πολύ δύσκολα πέρα. Είμαι άνεργη και ψάχνω για δουλειά», ανέφερε μεταξύ άλλων μια νεαρή κοπέλα στο κέντρο της Αθήνας.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: