7 Ιουν 2016

Η των προδοτών και των ανοήτων υιοθέτηση του ευρώ

Η προδοτική έως ηλίθια υιοθέτηση του ευρώ -όπως παλαιότερα του χρυσού κανόνα- παραδίδει τη νομισματική και πιστωτική πολιτική μιας χώρας και κατ' επέκταση τα κλειδια της σε τρίτους. Η ποσότητα του χρήματος που κυκλοφορεί σε κάθε κράτος - μέλος της ευρωζώνης, υπόκειται στον απόλυτο έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που ελέγχεται από το Βερολίνο και αποτελεί, μαζί με όλα τα λοιπά πιστωτικά μέσα, την αγοραστική δύναμη, από την οποία τροφοδοτείται κάθε μορφή παραγωγικής πρωτοβουλίας. Το χρήμα είναι αναγκαία προϋπόθεση για τη δημιουργία της αναγκαίας ζήτησης που τροφοδοτεί την παραγωγή. Όταν δεν υπάρχει ρευστότητα, είναι σαν να μένει η μηχανή από καύσιμο, σταματά να δουλεύει! Αυτό προκαλούν στην Ελλάδα σήμερα. Καταναγκαστική καθολική ανεργία, η οποία προκαλεί με  τη σειρά της ύφεση, εσωτερική υποτίμηση, απώλεια περιουσιακών στοιχείων, πτώχευση, δηλαδή ένα καθοδικό σπιράλ βίαιου οικονομικού και βιολογικού θανάτου!  Η μονοπωλιακή δυνατότητα διαχείρισης του χρήματος μέσα στην ευρωζώνη ανήκει στην ΕΚΤ, η οποία ανοιγοκλείνει τον κρουνό της δόσης του χρήματος, εκβιάζοντας για τη λήψη μέτρων από την υποτελεί χώρα, με συνέπεια ακόμα και την αρπαγή όλης της δημόσιας περιουσίας της, κάτι που βιώνουμε σήμερα. 

Με την έλλειψη ρευστότητας σε χρήμα, η κατάστρωση και εκτέλεση παραγωγικών προγραμμάτων είναι ανέφικτες, αν η χρηματοδότησή τους μπορεί να διακοπεί, όπως γίνεται από το 2010 στην Ελλάδα με τον πλέον βάρβαρο τρόπο, με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.

Σε κάθε αναστολή παροχής πιστώσεων (ρευστότητας), η παραγωγική δραστηριότητα σταματάει, η ανεργία διογκώνεται, η απόδοση των παραγόντων της παραγωγής μειώνεται, η κατανάλωση λιγοστεύει στα απολύτως απαραίτητα. Οι σταθερές αυτές δαπάνες προκαλούν μεγαλύτερο βάρος και  εξουθενωτική οικονομική αφαίμαξη στα λαϊκά στρώματα και γενικά, τα εργαλεία της πραγματικής οικονομίας παύουν να δουλεύουν.

Το χρήμα σε οποιαδήποτε μορφή  είναι το απαραίτητο εργαλείο άσκησης οικονομικής πολιτικής. Αυτά είναι γνωστά στους πρωτοετείς φοιτητές των Οικονομικών επιστημών αλλά και κατανοητά από την καθημερινότητα.

Το ευρώ δεν είναι απλά η αντικατάσταση της δραχμής με ένα άλλο νόμισμα! Είναι η ταυτόχρονη παράδοση όλων των όπλων άσκησης της οικονομικής πολιτικής γενικότερα. Στον αδυσώπητο πόλεμο, που μας έχουν κυριολεκτικά κηρύξει οι Εταίροι μας, εμείς σαν ηλίθιοι είμαστε ξυπόλητοι και άοπλοι! Οι "κουτόφραγκοι" παράγουν πλασματικό χρήμα από το μηδέν και το ανταλλάσσουν με προϊόντα της πραγματικής μας οικονομίας, με υφαρπαγή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας μας.Πρόκειται  για καθαρή απάτη και προδοσία!  

Κοντολογίς, τα εξωνημένα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια, οι  "οικονομολόγοι" τύπου Στουρνάρα, Παπαδήμου, Προβόπουλουυ κλπ. και οι κομισάριοι αντεθνικών νομοθετημάτων και οσφυοκάμπτες πολιτικοί νενέκοι  της Βουλής, μαζί με όλα τα πολιτικά και οικονομικά δεκανίκια τους, παραδίδουν τη  χώρα στους βαρβάρους, φτωχοποιούν, εξαθλιώνουν και εξανδραποδίζουν τους Έλληνες και μετατρέπουν τα παιδιά μας σε υπηρέτες και χανουμάκια.

Στην Ελλάδα σήμερα συμβαίνουν σημεία και τέρατα σε βάρος των συμφερόντων του Έθνους και οι υπέυθυνοι δεν θα μείνουν εσαεί στο απυρόβλητο και ατιμώρητα. Οι κολάσιμες πράξεις τους για την απεμπόληση της εθνικής κυριαρχίας και την ευθανασία του εθνικού μας νομίσματος, με όλες τις δραματικές συνέπειες και τη γενοκτονία πάνω σ ένα ολόκληρο λαό είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και εσχάτη προδοσία. Και δε θα πρέπει να μείνουν ατιμώρητες

Δεν υπάρχουν σχόλια: