29 Ιουν 2016

Γιατί η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει το φονικό εμπάργκο στη Συρία;

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει επιβάλει φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας έχοντας  διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη χώρα που μας έχει σταθεί όσο κανείς στον κόσμο (Hafez Al Assad: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!). Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο "ριζοσπάστης αριστερός" πρωθυπουργός Τσίπρας, όπως κι ορισμένες οργανώσεις της "επαναστατικής" εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς,  υποστηρίζουν τους "εξεγερμένους για δημοκρατία στη Συρία", την "αραβική άνοιξη", όπως ακριβώς οι ΗΠΑ κι η Ε.Ε.
Γεννιούνται συνεπώς ερωτήματα: Αγνοούν την πραγματικότητα, έχουν πλήρη άγνοια για το τι συμβαίνει στην Ανατολική Μεσόγειο, θεωρούν την αριστερά της Συρίας παγιδευμένη από το "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ; Υπηρετούν μια "ευρωπαϊκή πολιτική", για την οποία θα έχει η χώρα μας θα έχει κάποια ανταλλάγματα από την Ε.Ε. τους "δανειστές" για τις προσφερόμενες υπηρεσίες
εναντίον του λαού της Συρίας, μιας και θυσιάζουν, σωστότερα κάνουν "ιδεολογικοπολιτικές εκπτώσεις" απέναντι στη σφαγή ενός φίλου λαού, επί πέντε (5) ολόκληρα χρόνια;

Άραγε, εκτός από το "δωράκι" των προσφύγων-μεταναστών και τη σύσφιξη σχέσεων στήριξης του φασιστικού καθεστώτος Ερντογάν, πρόσφεραν κάτι περισσότερο οι πανηγυρισμοί του κ. Κοτζιά στη σύνοδο των ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ στην Αττάλεια (πόλη εκπαίδευσης κι ορμητήριο των δολοφόνων μισθοφόρων), όταν γιόρτασαν την πτώση της Παλμύρας κι είχαν τη βεβαιότητα πως η Συρία γονάτισε;

Μάλιστα ο αριστερός υπουργός μας, έσυρε πρώτος τον χορό της νίκης, αγκαζέ με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, τους άλλους συναδέλφους της και την ανεπάγγελτη κυρία τίποτα, την Μογκερίνι (Τα κροκοδείλια δάκρυα... της Federica Mogherini)... τραγουδώντας σε πελάγη ευτυχίας «We are the world»! Όμως,  η Συρία των Σελευκιδών αντιστάθηκε, Οι "εξεγερμένοι" έχουν υποστεί πανωλεθρία κι όσοι δεν διαφεύγουν στην Ευρώπη, συνεχίζουν μισθοφορικό "έργο" στη Λιβύη, το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Το "μήνυμα" έγινε κατανοητό από τους νεοαποικιοκράτες, όλους όσους στήριξαν οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά τους δολοφόνους στη Συρία. Τα διεθνή ΜΜΕ δεν μιλούν πλέον για τις δυνάμεις του "καθεστώτος Άσαντ", αλλά για τον Αραβικό στρατό της Συρίας.

Τα ελληνικά ΜΜΕ παραμένουν ακόμη στο παρελθόν, στην περίοδο της μάχης στην πρώτη γραμμή για την πτώση της εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας κι αναμένοντας εντολές: Η ελληνική δημοσιογραφική πορνεία έχει ονοματεπώνυμο!. Τα ελληνικά ΜΜΕ κι οι δημοσιογράφοι ζουν την εποχή που οι "εξεγερμένοι" θα "εκδημοκράτιζαν τη Συρία.

Από τη Γαλλία (πρώην "κτήτορα" της αποικίας Συρίας, ως το 1938), με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όπλων σε Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Τουρκία, Ισραήλ (που υποστήριξαν τους τρομοκράτες μισθοφόρους στη Συρία. To Παρίσι αρνήθηκε να παραλάβει λίστα Γάλλων τρομοκρατών από τη Συρία!, Αλλά πήγαν στη Δαμασκό και συνομίλησαν με τον "δικτάτορα" Άσαντ, πέντε (5) Γάλλοι βουλευτές!

Το φονικό "κτύπημα" στις Βρυξέλλες, τη χώρα που ο υπουργός των Εξωτερικών της ήθελε να ανεγερθεί μνημείο για τους νεολαίους που πήγαιναν στη Συρία να "εκδημοκρατίσουν" τη χώρα και οι πωλήσεις όπλων στους τζιχαντιστές απέφεραν τεράστια κέρδη, έγινε μπούμερανγκ. Ο Βέλγος ΥΠΕΞ Didier Reynders... ήθελε να στηθεί μνημείο για τους ήρωες τζιχαντιστές που πήγαιναν στη Συρία!.
Στην Ιταλία, όπου οι μυστικές της υπηρεσίες εκπαίδευαν τους τζιχαντιστές της Isis.Οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες εκπαίδευαν του φονιάδες της ISIS! και οι πωλήσεις όπλων πλούτισαν την κρατική τους πολεμική βιομηχανία, οι τηλεοπτικοί σταθμοί μεταλλάχθηκαν σε υποστηρικτές του αγώνα του λαού της Συρίας.

Ο μεγαλύτερος κι εγκυρότερος τηλεοπτικός σταθμός της Ιταλίας (Sky), με αποστολή στη Συρία (Παλμύρα) μετέδωσε ρεπορτάζ, που νομίζεις ότι φτιάχθηκε από τη Χεζμπολάχ. ( Sky News a Palmira tra le rovine del sito archeologico - 8 Απρίλη 2016.

Το Βατικανό συντάσσεται ανοικτά υπέρ της νόμιμης και δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας, όπως από την πρώτη ημέρα της ιμπεριαλιστικής επίθεσης οι περισσότεροι από 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξοι της Συρίας, με το Αδέσποτο Πατριαρχείο Αντιοχείας (κατηγορήθηκε ως "φιλοΑσαντικό" και τόσο ο Βαρθολομαίος, όσο κι ο Ιερώνυμος, δεν έκαναν μία έστω υποκριτική δήλωση συμπαράστασης στο μαρτύριο της Ορθοδοξίας στη Συρία).

Ο Antoine Audo, παπικός (καθολικός) Επίσκοπος στο Χαλέπι, μιλώντας στους δημοσιογράφους στη Γενεύη, δηλώνει: "Τουλάχιστον το 80% των Χριστιανών της Συρίας θα ψηφίσει υπέρ του Άσαντ. Η προπαγάνδα της δύσης εναντίον του ηγέτη της Συρίας, που πάντα σεβάστηκε τα δικαιώματα των χριστιανών και τους υπερασπίστηκε, όταν με την υποστήριξη της Δύσης, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας, έφθασαν οι τρομοκράτες στη Συρία και δολοφονούσαν και χριστιανούς...".

Ο παπικός Επίσκοπος διαπιστώνει την πραγματικότητα: "Η σημερινή κρίση στη Συρία στοχεύει την αποσταθεροποίηση της κοινωνίας, που η συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων ήταν παράδειγμα αγάπης... Οι μειονότητες, όπως οι Σουνίτες υποστηρίζουν τον Άσαντ κι ο αγώνας τους είναι αγώνας εναντίον των εξτρεμιστών.Αυτοί που πολεμούν την κυβέρνηση της Δαμασκού, αποτελούν τεράστια απειλή για τους χριστιανούς της Συρίας...".

Γιατί πρέπει κάποιος να αναζητήσει στο Ράδιο του Βατικανού ή σε καθολικά έντυπα, αυτές τις δημόσιες δηλώσεις του καθολικού Επισκόπου, ας είναι ερώτημα που θα απασχολήσει τον αναγνώστη...

Η Ορθοδοξία στη Συρία, το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας έχει σαφή θέση και στάση για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας. Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ο πρώτος που ευχήθηκε στον Πατριάρχη, ήταν ο Μεγάλος Μουφτής της Δαμασκού. Ο "απιστος" Άσαντ (για τους μισθοφόρους τζιχαντιστές ο Άσαντ είναι υποχείριο των Ελληνορθόδοξων), η Μουσουλμανική Χεζμπολά, προστάτευσαν και προστατεύουν τους ομόθρησκούς μας στη Συρία. Η εγκατάλειψη από το Φανάρι (Βαρθολομαίος) κι Ιερώνυμος, για πολιτικά παιχνίδια των ιμπεριαλιστών, δεν απασχολούν την Ορθοδοξία στη Συρία.

Η Ελλάδα επιμένει σε φονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, με διακοπή των διπλωματικών σχέσεων, παραβιάζοντας τόσο το διεθνές δίκαιο, όσο και τις αποφάσεις του ελεγχόμενου από τη δύση ΟΗΕ και σύσφιξη σχέσεων με το καθεστώς Ερντογάν.

Οι δυτικές χώρες που προκάλεσαν το Ολοκαύτωμα του λαού της Συρίας (350.000 νεκρούς, καταστροφή πόλεων, υποδομών...), ήδη ετοιμάζονται να παραμείνουν στο "παιχνίδι" της Ανατολικής Μεσογείου.

Η ελληνική κυβέρνηση τι "δεσμεύσεις" έχει, ώστε ούτε τώρα, έστω κατόπιν εορτής να προχωρήσει σε λήξη του εμπάργκο και να υπάρξει επανέναρξη διπλωματικών σχέσεων με την Συρία, όσο κι αν αυτό προκαλέσει θλίψη στον Αχμέτ, τον φίλο του Έλληνα  πρωθυπουργού;

Η συνεχιζόμενη στήριξη των "εξεγερμένων εκδημοκρατιστών" της "αραβικής άνοιξης", του βαρύ χειμώνα σκοταδισμού, τι προσφέρει στη σημερινή Ελλάδα;Αν αυτή η "κοσμοπολίτικη αριστερά", η "εκσυγχρονισμένη κι ανανεωτική αριστερά", διατηρεί ελπίδες λαφυραγώγησης της Συρίας σε πιθανές εκλογές στη χώρα και έχοντας προσβάσεις σε υποψηφιότητες "εξεγερμένων", θα αποτελούσαν ανοησίες, για να μην χρησιμοποιηθεί κάποιος βαρύτερος χαρακτηρισμός.

Δεν μπορούν να βρουν "εξεγερμένους αντιπολιτευόμενους" στη Συρία, οι ΗΠΑ, η Ε.Ε., η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία... και θα βρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας, ο Κοτζιάς... όταν τα δύο Κομμουνιστικά Κόμματα της Συρίας, πολεμούν όλοι μαζί τους λακέδες των ιμπεριαλιστών μαζί με τον Αραβικό στρατό της Συρίας και το σοσιαλιστικό κόμμα Μπάαθ

Κρίση του Μάρτη ΄87, ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία κι ο Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!

Ο λαός μας -όχι οι κυβερνήσεις, που έχουν διακόψει διπλωματικές σχέσεις κι έχουν επιβάλει φονικό εμπάργκο στο λαό της Συρίας- ποτέ δεν ξεχνάει τη συμβολή της φίλης χώρας, την τεράστια βοήθεια στην Ελλάδα, στην κρίση του Μάρτη '87!


Η Συρία κέρδισε τον αγώνα εναντίον των αποικιοκρατών με ένα σύνθημα... το ίδιο που σήμερα δίνει τη νίκη στο λαό της, το σύνθημα που σηματοδοτεί την Εθνική Ανεξαρτησία και Κυριαρχία...
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

http://nikosklitsikas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: